Toyota: ακυρώνει την εγγύηση σε GR86 που οδηγήθηκαν σε πίστα

Μπορεί να είναι ένα μοντέλο που το αγοράζεις για να το στύβεις και να το απολαμβάνεις, αλλά αν είσαι υπεύθυνος και το κάνεις με ασφάλεια, δηλαδή στην πίστα, θα χάσεις την εγγύηση! Κάτοχος στο εξωτερικό το έμαθε με τον σκληρό τρόπο, όταν προβλήματα στη φλάντζα του GR86 του οδήγησαν σε απώλεια λαδιού, με αποτέλεσμα να σπάσει ο κινητήρας μετά από μόλις 22.160 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο The Drive, πρόκειται για κοινό πρόβλημα του νέου μοντέλου κι έχουν αναφερθεί κάμποσες περιπτώσεις σπασμένων μοτέρ.

το μοτέρ του άτυχου κατόχου

Ο Blake Alvarado, ιδιοκτήτης του ιαπωνικού μοντέλου, απευθύνθηκε στην τοπική αντιπροσωπεία της Toyota, ήσυχος ότι θα αναλάμβαναν την επισκευή εντός εγγύησης. Όμως, όταν ο αντιπρόσωπος ανακάλυψε φωτογραφίες από συμμετοχή του GR86 σε αγώνα autocross στα κοινωνικά δίκτυα του Alvarado, τον ενημέρωσε ότι το κόστος των 11.000 δολαρίων θα επιβαρύνει τον ίδιο. Ο κάτοχος παραδέχθηκε ότι συμμετείχε στην εκδήλωση, αλλά αντιτείνει ότι το αυτοκίνητο παραμένει τελείως εργοστασιακό, ότι η οδήγησή του δεν ήταν βάναυση κι ότι στην εκδήλωση δεν ξεπέρασε την ταχύτητα κίνησης που επιβάλλει το όριο ταχύτητας στον αυτοκινητόδρομο.

To ζήτημα είναι πολύ μπερδεμένο και ενδεχομένως επιτηδευμένα, ώστε να προσφέρει νομικό πάτημα στην ιαπωνική εταιρία για να μην καλύπτει τους πελάτες της. Η Toyota Μεγάλης Βρετανίας δηλώνει για το Yaris GR ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πίστα και σε παρόμοιες εκδηλώσεις αλλά την ίδια στιγμή δεν καλύπτει κακή χρήση. Αν αυτό ακούγεται λίγο μπερδεμένο, είναι σίγουρα πολύ καλύτερο από την Toyota Βόρειας Αμερικής που δηλώνει ότι οι αγώνες κι η κατάχρηση (abuse) ακυρώνουν την εγγύηση, ενώ την ίδια στιγμή, διαφημίζει το αυτοκίνητο σε ακατάλληλες πόζες εντός πίστας και προσφέρει στους ιδιοκτήτες μια δωρεάν ημέρα στην πίστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Toyota Saturday GR86 Track Experience. Ταυτόχρονα, παρέχει έκπτωση για την αγορά αγωνιστικού κράνους!

The post Toyota: ακυρώνει την εγγύηση σε GR86 που οδηγήθηκαν σε πίστα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα