Ο Mark Webber στύβει μια Porsche Taycan Cross Turismo στην Τασμανία

Το όνειρο των φανατικών της οδήγησης είναι να χαρούν ένα υπέροχο αυτοκίνητο σε μια επική διαδρομή, όσο πιο μακριά από τον πολιτισμό γίνεται. Ο καθένας έχει στο μυαλό του έναν ονειρικό συνδυασμό οχήματος και δρόμου που θα διάλεγε για την περιπέτεια. Για πολλούς ανθρώπους, αυτό το αυτοκίνητο θα ήταν μια Porsche κι ένας ελικοειδής δρόμος δύο λωρίδων, στοιχεία που συνδυάζονται στο τελευταίο βίντεο στο κανάλι της Porsche στο YouTube.

Abarth:

οι 20 πιο πωρωτικοί δρόμοι σε Βρετανία και Ιρλανδία

Ο Mark Webber επέλεξε τη νέα Porsche Taycan 4 Cross Turismo σε μια διαδρομή που είναι γνωστή ως Jacob’s Ladder στη βόρεια Τασμανία. Ο δρόμος είναι απομακρυσμένος, με απότομες υψομετρικές μεταβολές και απανωτές φουρκέτες. Ανεβαίνοντας στην κορυφή του Ben Lomond, πρόκειται για μία από τις πιο τρομακτικές διαδρομές στην Αυστραλία και δεν είναι βατή το χειμώνα χωρίς τετρακίνηση κι αλυσίδες χιονιού, αλλά ευτυχώς στο νότιο ημισφαίριο τώρα έχουν καλοκαίρι.

Ανηφορίζοντας από το επίπεδο της θάλασσας, ο Webber, πρώην πιλότος της Formula 1 και της FIA Endurance, απολαμβάνει μία διαδρομή σχεδόν χωρίς ευθείες και πλάτος που οριακά χωρά δύο αυτοκίνητα. Η Taycan είναι πολύ γρήγορη και δε χάνει την αυτοσυγκράτησή της, είτε πρόκειται για τμήματα ασφαλτοστρωμένου είτε μη ασφαλτοστρωμένου οδοστρώματος, και βέβαια παραμένει τρομερά ήσυχη, καθώς οι ηλεκτροκινητήρες της δεν έχουν την αγριότητα μιας 911 GT3.

Αλλά ο σκοπός του βίντεο δεν είναι να απολαύσουμε την εξάτμιση να λυσσομανά και να αντιλαλεί στους ψηλούς κάθετους βράχους. Είναι η προβολή του οδηγικού ταμπεραμέντου της Taycan 4 Cross Turismo, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος. Όπως λέει ο Webber, «αυτό το all-rounder έχει ξεκάθαρα DNA της Porsche κι ασυμβίβαστα δυναμικά χαρακτηραστικά». Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: είναι ταυτόχρονα ένα ηλεκτρικό όχημα και μια πραγματική Porsche, που εμπνέει την εμπιστοσύνη και το πάθος που καθορίζουν τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. 

Porsche Taycan νέο ρεκόρ: επισκέπτεται 14 χώρες σε 24 ώρες!

Η Taycan 4 Cross Turismo μπορεί να μην είναι το πρώτο όχημα που σκέφτονται οι άνθρωποι όταν ονειρεύονται μια επική διαδρομή. Ωστόσο, η Porsche στοιχηματίζει ότι αρκετοί άνθρωποι θα τη δουν ως το ιδανικό μοντέλο για να το βάλουν στο γκαράζ τους. Η Porsche έχει ήδη πουλήσει πάνω από 100.000 Taycan από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή της το 2019, ενώ κάποιες χρονιές αναδεικνύεται πιο δημοφιλής στις πωλήσεις από την 911, τη Boxster και την Cayman.

The post Ο Mark Webber στύβει μια Porsche Taycan Cross Turismo στην Τασμανία appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα