Κατασκοπευτικές φωτογραφίες για το πρώτο ηλεκτρικό της Jeep

Το επερχόμενο ηλεκτρικό crossover της Jeep, που αποκαλείται χαϊδευτικά Jeepster από τα μέσα ενημέρωσης, φωτογραφήθηκε ακάλυπτο για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στην Πορτογαλία. Σε αυτές τις φωτογραφίες, μοιάζει πολύ με το concept σχέδιο που είχε κοινοποιηθεί σε μια παρουσίαση που διοργάνωσε η μητρική εταιρία της Jeep, Stellantis, τον Μάρτιο. Αυτό περιλαμβάνει τα

πίσω φώτα σε σχήμα Χ, τις γραμμές του αμαξώματος πάνω από τους πίσω τροχούς και τη μάσκα με επτά θυρίδες που, όπως και σε άλλα EV, φαίνεται να είναι κλειστή. Η Jeep δήλωσε ότι θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για το crossover, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον Οκτώβριο.

Καθισμένο πιο χαμηλά στο έδαφος από τα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας που κυκλοφορούν σήμερα, αυτό το «μωρό» Jeep φαίνεται να είναι πιο εστιασμένο στην οδήγηση στην άσφαλτο. Λογικό, από τη στιγμή που αναμένεται να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του το Jeep Renegade. Είναι απίθανο να βασίζεται στην επερχόμενη πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων STLA της Stellantis, η οποία δεν αναμένεται να είναι έτοιμη πριν περάσουν κάποια χρόνια ακόμα. Αντίθετα, πιθανότατα θα κάνει χρήση της πλατφόρμας eCMP που αναπτύχθηκε από την PSA.

Αυτή η πλατφόρμα κρύβεται στο σημερινό Peugeot e208 και το Opel Corsa e, με το πρώτο να προσφέρει θεωρητική αυτονομία 362 χιλιόμετρα. Ωστόσο, κανένα από τα δύο δεν έχει τετρακίνηση, κάτι που πιθανότατα θα είναι απαίτηση της Jeep. Η πλατφόρμα είναι επίσης ικανή να υποστηρίξει plug-in υβριδικά, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί μια έκδοση αυτού του οχήματος φέρεται να δοκιμάζεται με απολήξεις εξάτμισης.

Αναμένεται να παραχθεί στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας αργότερα μες στη χρονιά, ενώ το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Jeep θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης στις αρχές του επόμενου έτους.

The post Κατασκοπευτικές φωτογραφίες για το πρώτο ηλεκτρικό της Jeep appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα