ABT VZ5: ένα Formentor 450 ίππων για να τρομοκρατείτε τις 911

Το Cupra Formentor VZ5 είναι μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής του σπορ SUV (θα κατασκευαστούν μόλις 7.000 μονάδες) που τροφοδοτείται από τον υπερτροφοδοτούμενο πεντακύλινδρο κινητήρα 2.5 λίτρων της Audi με απόδοση 390 ίππους και 480 Nm ροπής, στέλνοντας δύναμη και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων με τη βοήθεια του συστήματος 4Drive . Ενώ αυτοί οι αριθμοί είναι παραπάνω από επαρκείς για το ισπανικό μοντέλο, ο κινητήρας έχει περισσότερες δυνατότητες όπως

αποδεικνύεται από το Audi RS3 Sportback όπου βγάζει υψηλότερη ιπποδύναμη.

Έτσι, η ABT Sportsline κατάφερε να αποσπάσει 450 ίππους και 530 Nm ροπής από τον 2.5 TSi. Η αυξημένη απόδοση έχει θετική επίδραση στις επιδόσεις, με το βελτιωμένο όχημα να εκμεταλλεύεται την ελκτική πρόσφυση που παρέχει η τετρακίνηση και να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3.9″, μειώνοντας την εργοστασιακή επίδοση κατά 0.3″. Όπως περιγράφεται από τον Γερμανό βελτιωτή, καθίσταται έτσι πιο γρήγορο από τη βασική έκδοση της Porsche 911 Carrera. Η τελική ταχύτητα αυξάνεται επίσης στα 270 χλμ/ώρα, από τα 250 που ήταν προηγουμένως.

Οπτικά, το VZ5 είχε ήδη εντυπωσιακή εμφάνιση χάρη στο σμιλεμένο αμάξωμα, τη χαμηλωμένη ανάρτηση, τις κατακόρυφες απολήξεις της εξάτμισης και τις χάλκινες πινελιές. Έτσι, οι τροποποιήσεις περιορίζονται σε ένα νέο σετ τροχών – είτε το Sport GR 20 ιντσών είτε το σχέδιο Sport HR 21 ιντσών, φινιρισμένο σε μαύρο χρώμα με γυαλιστερές λεπτομέρειες.

Η ABT προσφέρει επίσης αναβαθμίσεις απόδοσης για το μικρότερο Cupra Formentor με τον τετρακύλινδρο 2.0 TSi , φτάνοντας τους 370 ίππους.

The post ABT VZ5: ένα Formentor 450 ίππων για να τρομοκρατείτε τις 911 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα