Κλασικό Land Rover Defender φοράει μοτέρ & μπαταρία από Tesla

Ενώ περιμένουμε υπομονετικά ένα ηλεκτρικό όχημα από τη Land Rover, η ειδική στο retomod ECD Automotive Design αποκάλυψε το τελευταίο της δημιούργημα: ένα κλασικό Defender 110 που φοράει μηχανικά μέρη από Tesla! Ονομαζόμενο Project Ghost, αυτό το ανακαινισμένο

off-roader είναι ένας εξαιρετικός συγκερασμός παρελθόντος και παρόντος, συνδυάζοντας τη στιβαρή εμφάνιση του Defender και την ικανότητα να πηγαίνετε οπουδήποτε με την αποτελεσματικότητα και την οικονομία ενός EV. Εξοπλισμένο με μπαταρία 100 kWh κι ηλεκτροκινητήρα 450 ίππων, το βρετανικό SUV είναι αναμφισβήτητα πιο γρήγορο και σίγουρα πολύ πιο αξιόπιστο από πριν.

Η εταιρία δεν κάνει καμία αναφορά στην αυτονομία, αλλά σημειώνει ότι το συγκεκριμένο Land Rover κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις ακριβείς απαιτήσεις του πελάτη. Άλλες αξιοσημείωτες βελτιώσεις περιλαμβάνουν την αερανάρτηση και τα φρένα υψηλής απόδοσης από την Alcon. Μπορεί να διατηρεί την κλασική εμφάνιση του θρυλικού Defender, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ πιο ξεκούραστο και φιλικό στην οδήγηση.

Τίποτα στην εξωτερική σχεδίαση δεν αποκαλύπτει ότι κάτι διαφορετικό κρύβεται στα ενδότερα. Ο ιδιοκτήτης επέλεξε Quantum Grey ματ βαφή, που κάνει όμορφη αντίθεση με τα μαύρα διακοσμητικά. Μπροστά, θα βρείτε την κλασική μάσκα και τον πατροπαράδοτο προφυλακτήρα, αν κι ο τελευταίος έχει ενσωματώσει φώτα ημέρας. Το Project Ghost πατάει σε ζάντες Wolf Steel 16 ιντσών φινιρισμένες σε μαύρο ματ. Φορούν ελαστικά BF Goodrich All-Terrain που θα σας φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα όταν εγκαταλείψετε την άσφαλτο. Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι το εξωτερικό roll cage που συνδυάζεται με σχάρα οροφής, επίσης φινιρισμένη σε μαύρο χρώμα.

Το εσωτερικό είναι σημαντικά πιο πολυτελές. Τα καθίσματα Corbeau Trailcat διαθέτουν μαύρη δερμάτινη επένδυση, που αναδεικνύεται από μια ελκυστική κόκκινη ραφή. Ένα σπορ τιμόνι της Momo Prototipo αντικαθιστά το αρχικό εξάρτημα, ενώ μια aftermarket οθόνη αφής από τη Sony μάς θυμίζει το ταμπλό των Tesla, όπου δεσπόζει το κεντρικό τάμπλετ. Εδώ θα βρείτε Apple CarPlay, Bluetooth και κάμερα οπισθοπορείας. Τρεις θύρες USB  κι ένα subwoofer της JBL Active, αλλά κι ηχεία JL Audio συμπληρώνουν την εικόνα. Χάρη στη διάταξη καθισμάτων 2+3+2, υπάρχει χώρος για έως κι επτά επιβάτες. Λόγω του ύψους του ιδιοκτήτη, το κάθισμα του οδηγού έχει κατέβει πιο χαμηλά για μια πιο άνετη θέση οδήγησης.

«Ίσως το πιο σημαντικό προνόμιό μας είναι ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να φέρουν το Defender ακριβώς στα μέτρα τους. Στόχος μας είναι να τους καθοδηγήσουμε σωστά ώστε να δημιουργήσουν ένα Defender που θα λατρεύουν να οδηγούν», δήλωσε ο CEO Scott Wallace. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ECD Automotive αναζωογονεί το θρυλικό Land Rover με ηλεκτρική ενέργεια. Πέρσι, ο βελτιωτικός οίκος αποκάλυψε τα Project Britton και Project Morpheus, αμφότερα κλασικά Defender με κινητήρα Tesla.

Δεν είστε λάτρης της ηλεκτροκίνησης; Κανένα πρόβλημα, η ECD θα χαρεί πολύ να στριμώξει έναν σύγχρονο V8 της GM κάτω από το καπό του off-road σας. Σαν αυτό εδώ με κομπρεσοράτο κινητήρα 6.2 λίτρων από Corvette Z06 κι απόδοση 650 ίππων. Αν πάλι προτιμάτε να περιμένετε την εργοστασιακή επιλογή, η JaguarLand Rover εργάζεται σκληρά για το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα, με ένα σύγχρονο ηλεκτρικό Defender να φημολογείται ότι θα παρουσιαστεί το 2025 .

The post Κλασικό Land Rover Defender φοράει μοτέρ & μπαταρία από Tesla appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα