Κι όμως, το παράλογα ακριβό Golf R 333 ξεπούλησε σε οκτώ λεπτά

Αν νομίζατε ότι η ιδέα ενός Volkswagen Golf R με τιμή 76.410 € ήταν άκρως παράλογη, έχετε απόλυτο δίκιο και ταυτόχρονα απόλυτο άδικο, καθώς το περιορισμένης παραγωγής Golf R 333 σημείωσε άμεση επιτυχία. Το μοντέλο τέθηκε για παραγγελία στη Γερμανία χτες κι οι 333 μονάδες εξαντλήθηκαν σε μόλις οκτώ λεπτά. Αυτό ισοδυναμεί με σχεδόν 42 οχήματα ανά λεπτό κι αυτό είναι συγκλονιστικό αν σκεφτεί κανείς ότι η ειδική έκδοση βασίζεται

στο Golf R Performance, το οποίο ξεκινά από 57.985 € (οι τιμές που αναφέρονται στον κείμενο αφορούν τη γερμανική αγορά).

Τι απέκτησαν λοιπόν με 76.410 € οι 333 λάτρεις της Volkswagen; Ένα υπέροχο hot hatch με βαφή Lime Yellow Metallic που κάνει όμορφη αντίθεση με τη μαύρη οροφή και τις μαύρες ζάντες 19 ιντσών που φορούν ημισλίκ ελαστικά. Το μοντέλο διαθέτει επίσης προβολείς LED Matrix, γραφικά «333» και σύστημα εξάτμισης Akrapovič με σιγαστήρες τιτανίου. Ξεχωρίζουμε επίσης τα σπορ δερμάτινα καθίσματα Nappa, το premium ηχοσύστημα της Harman Kardon και μία πλακέτα στο ταμπλό με αύξουσα αρίθμηση.

Παρά τη σημαντική αύξηση της τιμής, το σύστημα μετάδοσης κίνησης μεταφέρεται από το Golf R Performance καθώς ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος των 2.0 λίτρων αποδίδει 333 ίππους και 420 Nm ροπής. Αυτό επιτρέπει στο τετρακίνητο μοντέλο να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 4.6 δευτερόλεπτα, πριν φτάσει την τελική ταχύτητα των 270 χλμ/ώρα. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο κι η Volkswagen σημείωσε ότι το μοντέλο λανσαρίστηκε ως «δυνητικά συλλεκτική έκδοση».

The post Κι όμως, το παράλογα ακριβό Golf R 333 ξεπούλησε σε οκτώ λεπτά appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα