Το πιο γρήγορο Mitsubishi Galant VR4 στον κόσμο ψάχνει νέο σπίτι

Με την πρώτη ματιά, το συγκεκριμένο Mitsubishi Galant VR 4 του 1992 δε σε προϊδεάζει για το τι κρύβει το ένδοξο παρελθόν του. Το χρώμα του θυμίζει ταξί, φέρει κάμποσα αυτοκόλλητα κι οι ζάντες δεν είναι ιδιαίτερα κομψές. Ωστόσο, πρόκειται απλώς για το το ταχύτερο Galant VR 4 στον κόσμο κι αυτή τη στιγμή είναι προς πώληση στο eBay

για 29.999 $ (28.000 €). Τα πρώτα του χρόνια κινήθηκαν σε εργοστασιακά πρότυπα, αλλά στη δεκαετία του 2000, βελτιώθηκε εκτενώς από τη RaVer Motorsports και τη Smith Automotive με σκοπό να αγωνιστεί σε αγώνες ταχύτητας. Από το 2006 έως το 2009, το τροποποιημένο Mitsubishi ήταν ένα εξέχον μέλος σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Bonneville και στην El Mirage Dry Lake Bed.

Αν και δεν του φαίνεται, το 2009 στη Bonneville ανέπτυξε επιβεβαιωμένα την τελική ταχύτητα των 360 χλμ/ώρα, ενώ η πιο πρόσφατη προσπάθειά του έγινε το Νοέμβριο του 2009 στα 342.6 χλμ/ώρα και παραμένει στην ίδια κατάσταση που ήταν εκείνη την ημέρα. Έχει περάσει τον περισσότερο χρόνο του από τότε σταθμευμένο σε ελεγχόμενο εκθεσιακό χώρο σε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Καλιφόρνια.

Για να επιτύχει τέτοιες μνημειώδεις ταχύτητες, η λίστα των βελτιώσεων είναι ατελείωτη. Ο κινητήρας 4G63 των 2.0 λίτρων είναι περισσότερο γνωστός για την καριέρα του στο Mitsubishi Lancer Evo, αλλά εδώ φοράει μία τουρμπίνα Garrett GT45R που λειτουργεί στα 3.5 bar. Με τούτα και με κείνα, το λιτό sedan αποδίδει 909 ίππους στις 9.500 σαλ. Όπως συμβαίνει με όλα τα αυτοκίνητα του είδους, δεν έχουν σημασία τα διανυθέντα χιλιόμετρα αλλά η κατάσταση του οχήματος, οπότε κι η αγγελία σοφώς δεν τα αναφέρει.

The post Το πιο γρήγορο Mitsubishi Galant VR4 στον κόσμο ψάχνει νέο σπίτι appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα