Lexus vs BMW: ποιο θα αντέξει περισσότερο χωρίς καθόλου λάδι;

Λένε ότι δεν υπάρχει φτηνό αυτοκίνητο πολυτελείας, συνήθως επειδή τα πολυτελή μοντέλα είναι είτε ακριβά στην αρχή είτε επειδή η συντήρησή τους είναι ακριβή όταν πωλούνται φθηνά ως μεταχειρισμένα κάμποσων ετών. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτών των δύο παλαιών πολυτελών αυτοκινήτων V8, μιας BMW 735i κι ενός Lexus LS430, ο mr. Carwow ήθελε να δει πόσο θα αντέξουν χωρίς συντήρηση.

Παρά τα υπόλοιπα προβλήματά τους, κι οι δύο κινητήρες εξακολουθούσαν να λειτουργούν, έτσι ο Carwow αποφάσισε να ελέγξει πόσο ακριβώς θα

άντεχαν να λειτουργήσαν χωρίς λάδι. Μόλις τα έβαλαν μπρος, ο ήχος των κινητήρων δεν άφηνε πολλές ελπίδες για μακροζωία. Κι οι δύο επέζησαν δουλεύοντας 30″ στο ρελαντί, μετά άλλα 30″ στις 3.000 σαλ. και μετά ήρθε η ώρα για να μπουν στα κόκκινα, όπου το Lexus πέθανε μετά από 10″, σημειώνοντας συνολικό χρόνο 1 λεπτό και 20″ χωρίς λάδι.

Η BMW κατάφερε να βγει ζωντανή από τον πρώτο γύρο, έτσι την πήγαν για λίγη δράση εκτός δρόμου και συνέχισε για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια, σχεδόν ως πράξη κάρμα (ή θα έπρεπε να πούμε «car-ma»), μετά από ένα σετ εορταστικών ντόνατς γύρω από το LS, η Σειρά 7 άρχισε να χάνει δύναμη. Στη συνέχεια συνέχισαν να παίζουν στο χώμα με την πολυτελή γερμανίδα, αλλά μετά από 7 λεπτά και 34″, ο κινητήρας τελικά πέθανε.

Δεδομένου ότι άντεξε πέντε φορές όσο το Lexus, η BMW μπορεί να μην είναι τόσο αναξιόπιστη όσο υποδηλώνουν τα στερεότυπα, αλλά και πάλι, δεν είναι πραγματικά σαφές σε ποια κατάσταση ήταν κάθε αυτοκίνητο πριν ξεκινήσει η δοκιμή. Ούτε βέβαια είναι πραγματικά ενδεικτικό της αξιοπιστίας το πόσο θα αντέξει χωρίς λάδι, αφού αυτό είναι ένα σενάριο που δεν πρέπει να συμβεί στην πραγματική ζωή.

The post Lexus vs BMW: ποιο θα αντέξει περισσότερο χωρίς καθόλου λάδι; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα