Η πρώην F50 του Mike Tyson κοστολογείται 5.5 εκατομμύρια $ !

Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 1996, είναι βαμμένη στην εμβληματική απόχρωση Rosso Corsa κι είναι μία από τις μόλις 55 F50 που κατασκευάστηκαν για την αγορά των ΗΠΑ. Σίγουρα έχει πλούσια προϊστορία: ο οίκος δημοπρασιών αποκαλύπτει ότι παραδόθηκε μέσω της Ferrari Βόρειας Αμερικής στο Beverly Hills Sports

Car, από όπου αγοράστηκε από τον διάσημο μποξέρ Mike Tyson πριν πουληθεί το 2001 μέσω της Park Place Ltd. στον συνιδρυτή της Infospace, Kevin Marcus.

Τις επόμενες δύο δεκαετίες, το αυτοκίνητο πέρασε από τα χέρια πολλών συλλεκτών. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ο τελευταίος ιδιοκτήτης την υπέβαλε σε ένα μεγάλο σέρβις που περιελάμβανε την τοποθέτηση νέου συμπλέκτη κι ελαστικών, ενώ υποβλήθηκε επίσης σε εργασίες συντήρησης για το σύστημα ανύψωσης της μπροστινής ανάρτησης και τον κλιματισμό. Επίσης, επαναπιστοποιήθηκε για το Ferrari Classiche Red Book και τον Ιούνιο του 2022, τα εσωτερικά πάνελ Alcantara αφαιρέθηκαν και μπήκαν καινούρια. Περισσότερα από 75.000 δολάρια έχουν δαπανηθεί για το αυτοκίνητο τους τελευταίους έξι μήνες.

Η εμβληματική Ferrari πωλείται με την αφαιρούμενη σκληρή οροφή, τα εργαλεία, ένα δερμάτινο βιβλίο οδηγιών, το εγχειρίδιο ιδιοκτήτη, το βιβλίο εγγύησης, το βιβλίο παρουσίασης του εργοστασίου και το ειδικό σετ αποσκευών. Πωλείται με μόλις 6.193 μίλια (9.966 χιλιόμετρα) στο οδόμετρο.

Ο V12 με την εσωτερική ονομασία tipo F310B, αναπτύχθηκε με βάση τον κινητήρα που χρησιμοποιήθηκε στο μονοθέσιο της Ferrari Formula 1 (641) και στην 333 SP, που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportscar της FIA από το 1998 έως το 2001. Χρησιμοποιώντας πέντε βαλβίδες ανά κύλινδρο, λίπανση ξηρού κάρτερ και τον πιο πρόσφατο ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου Bosch Motronic, ο κινητήρας των 4.7 λίτρων αποδίδει 520 ίππους στις 8.500 σαλ., αρκετούς για να επιταχύνουν την F50 από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3.6″ και στην τελική ταχύτητα των 325 χλμ/ώρα.

The post Η πρώην F50 του Mike Tyson κοστολογείται 5.5 εκατομμύρια $ ! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα