Διαγνωστικό της Volvo σκανάρει το όχημα σε δευτερόλεπτα

Το διαγνωστικό αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την UVeye και χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης. Θα κυκλοφορήσει αρχικά σε επιλεγμένους αντιπροσώπους της Volvo στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και σταδιακά θα εξαπλωθεί και στους 280 αντιπροσώπους της σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για τρία συνεργαζόμενα λογισμικά, όλα με ελληνικά ονόματα. Το πρώτο ονομάζεται Helios,

πρόκειται για έναν σαρωτή κάτω από το αμάξωμα που μπορεί να ανιχνεύσει ζημιές στο πλαίσιο και διαρροές λαδιού. Το Artemis, ένα σύστημα ελέγχου των ελαστικών που διασφαλίζει ότι όλοι οι τροχοί είναι σε καλή κατάσταση, εντοπίζει ζημιές στο πλευρικό τοίχωμα των ελαστικών, μετράει το βάθος πέλματος. Το Atlas παρέχει σάρωση 360 μοιρών του εξωτερικού του οχήματος και ανιχνεύει βαθουλώματα, γρατσουνιές και σκουριές.

Η Volvo προβλέπει ότι η τεχνολογία θα χρησιμεύσει σε τρεις βασικούς σκοπούς. Αρχικά, απλώς θα βοηθήσει τους τεχνικούς να πραγματοποιούν τις επιθεωρήσεις πιο γρήγορα. Δεύτερον, θα δημιουργήσει μια ψηφιακή αναφορά «υγείας οχήματος» με φωτογραφίες που θα μπορούν να κοινοποιηθούν στους πελάτες. Και τέλος, θα βοηθήσει να πειστούν οι ιδιοκτήτες των Volvo ότι τα αυτοκίνητά τους είναι όσο πιο ασφαλή μπορούν να είναι.

Ασύρματη φόρτιση για τα ηλεκτρικά Volvo.

«Ένα αυτοματοποιημένο σύστημα μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων. Δείχνει την πραγματική κατάσταση του οχήματος. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι πελάτες θα μπορούν να δουν ελαττώματα που δεν γνώριζαν, όπως μια σκουριασμένη εξάτμιση. Και θα ξέρουν επίσης ότι ο μηχανικός δεν προσπαθεί να τους εξαπατήσει», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Αυτό θα βοηθήσει επίσης στη σωστότερη εκτίμηση των μεταχειρισμένων, δείχνοντας στον ιδιοκτήτη σε τι ακριβώς κατάσταση είναι το όχημά του. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων «συχνά πιστεύουν ότι τα οχήματά τους είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι στην πραγματικότητα», λέει η Volvo.

The post Διαγνωστικό της Volvo σκανάρει το όχημα σε δευτερόλεπτα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα