Δείτε τη Mercedes SLS Black Series να 300αρίζει στην autobahn

Όταν η Mercedes-Benz SLS AMG κυκλοφόρησε το 2010, περιγράφηκε από τον Jeremy Clarkson στο παλιό Top Gear ως «το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο», παρ’ όλο που οι Βρετανοί σχολίασαν ότι στις στροφές παραήταν υπερστροφική – για όποιον αυτό είναι μειονέκτημα. Τρία χρόνια μετά, η γερμανική μάρκα κυκλοφόρησε την έκδοση SLS AMG Black

Series κι ο ίδιος ο Βρετανός δημοσιογράφος περιέγραψε το τότε νέο πιστάδικο μοντέλο ως «ένα σοβαρό αυτοκίνητο», δηλώνοντας με το χαρακτηριστικό του χιούμορ: «στοιχηματίζω ότι δεν ξέρει ούτε ένα αστείο.»

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις: με έναν ατμοσφαιρικό V8 6.2 λίτρων κάτω από το καπό να στέλνει 630 ίππους και 635 Nm ροπής στους πίσω τροχούς μέσω ενός επτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη που είναι τοποθετημένο 10 χιλιοστά χαμηλότερα από την κανονική SLS AMG για να επιτύχουν χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Τα ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται σε ευρεία κλίμακα, από τα πάνελ του αμαξώματος μέχρι συγκεκριμένα μηχανικά εξαρτήματα, οδηγώντας σε απόβαρο 1.549 κιλά, το οποίο είναι 70 κιλά λιγότερο από το τυπικό μοντέλο. Η εξάτμιση τιτανίου συνέβαλε επίσης στη δίαιτα εξοικονόμησης βάρους.

Τα επίσημα νούμερα λένε ότι η επιτάχυνση από 0 έως 100 χιλιόμετρα την ώρα διαρκεί μόλις 3.6 δευτερόλεπτα κι ότι η τελική ταχύτητα φτάνει τα 315 χλμ/ώρα και τώρα ένα νέο βίντεο από το κανάλι AutoTopNL προσπαθεί να επιβεβαιώσει την τελευταία δήλωση. Ανεξάρτητα από το αν θα τα καταφέρει ή όχι, ο ήχος του V8 είναι μελωδία στα αυτιά οποιουδήποτε λάτρη του αυτοκινήτου.

The post Δείτε τη Mercedes SLS Black Series να 300αρίζει στην autobahn appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα