Κυριαρχία των Yokohama ADVAN στον 3ο γύρο του SUPER GT500

Πηγή: Δελτίο Τύπου

Η Yokohama Rubber Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι  αγωνιστικό αυτοκίνητο που ήταν εξοπλισμένο με την κορυφαία σειρά ελαστικών ADVAN,  κυριάρχησε στην κατηγορία GT500 στον 3ο γύρο του AUTOBACS SUPER GT, της δημοφιλούς διοργάνωσης αγώνων αυτοκινήτων τουρισμού στην Ιαπωνία. Ο 3ος  γύρος διεξήχθη στην πίστα της  Suzuka στις 3–4 Ιουνίου

και οι υψηλές επιδόσεις των ελαστικών ADVAN υποστήριξαν τη νικήτρια ομάδα, φέροντας το πολυπόθητο αποτέλεσμα στην κατηγορία GT500. Άλλωστε αυτός είναι ένας στόχος της Yokohama, που συμβαδίζει απόλυτα με την επιδίωξη μεγιστοποίησης των πωλήσεων των ελαστικών της σειράς ADVAN.

Το νικητήριο αυτοκίνητο ήταν το WedsSport ADVAN GR Supra της TGR TEAM WedsSport BANDOH (Yuji Kunimoto/Sena Sakaguchi). Αφού τερμάτισε δεύτερο στον προκριματικό γύρο, το WedsSport ADVAN GR Supra πάλεψε για την πρώτη θέση στα πρώτα στάδια του τελικού την οποία και κατέλαβε, όταν όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας GT500 είχαν τελειώσει το πρώτο τους pit stop. Η ομάδα διατήρησε σταθερό ρυθμό στο δεύτερο μισό του αγώνα, αλλά, αφού ολοκλήρωσε το δεύτερο pit stop στον 46ο γύρο, έγινε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια του 58ου γύρου, που είχε ως συνέπεια την λήξη του αγώνα με κόκκινη σημαία. Μετά από έλεγχο, το WedsSport ADVAN GR Supra ανακηρύχθηκε νικητής της κατηγορίας GT500.

Η κατηγορία GT500 της SUPER GT, στην οποία συμμετέχουν πολλές ομάδες αυτοκινητοβιομηχανιών, κρύβει ένα σκληρό ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών ελαστικών που μάχονται σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου. Για να επιδείξει την εξαιρετική απόδοση των ελαστικών ADVAN και να ενισχύσει τη δύναμη της σειράς, η Yokohama Rubber υποστηρίζει μια σειρά από αγωνιστικές ομάδες που στοχεύουν σε νίκες σε αγώνες κορυφαίας κατηγορίας σε όλο τον κόσμο, όπως η κατηγορία GT 500 του SUPER GT, καθώς και τον 24ωρο αγώνα του Nürburgring. Στους αγώνες SUPER GT του περασμένου έτους, αυτοκίνητα της κατηγορίας GT500 που έτρεξαν με ελαστικά ADVAN κατέλαβαν την pole position σε πέντε από τους οκτώ αγώνες, επιδεικνύοντας την εξαιρετική απόδοση των ελαστικών της Yokohama. Η νίκη της κατηγορίας GT500 στον τελικό του φετινού 3ου γύρου, αναδεικνύει περαιτέρω τη δύναμη της σειράς  ADVAN της Yokohama. 

Σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης, με την  ονομασία YokohamaTransformation 2023 (YX2023), η Yokohamaστοχεύει στη μεγιστοποίηση των ποσοστών πωλήσεων των ελαστικών της με υψηλή προστιθέμενη αξία, δηλαδή της  εμβληματικής σειράς ADVAN, της σειράς  ελαστικών GEOLANDAR για SUV και φορτηγά, όπως  και  λοιπών χειμερινών ελαστικών. Μία από τις βασικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής είναι η τοποθέτηση των ελαστικών ADVAN και GEOLANDAR ως μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού σε νέα αυτοκίνητα.

Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ ΑΕ, εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά Yokohama στην ελληνική αγορά, από το 1957. Περισσότερες πληροφορίες για τα ελαστικά Yokohama, είναι διαθέσιμες στο www.yokohama.gr.

The post Κυριαρχία των Yokohama ADVAN στον 3ο γύρο του SUPER GT500 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα