Χειροκίνητο κιβώτιο απέτρεψε κλοπή αυτοκινήτου λόγω άγνοιας

Για να είναι μαθημένοι στα αυτόματα κιβώτια εκεί στις ΗΠΑ, οι επίδοξοι κακοποιοί σάστισαν μπροστά στη χειροκίνητη μετάδοση ενός Subaru Impreza WRX. Αν κι η κλοπή αυτοκινήτου δεν είναι ποτέ αποδεκτή, σίγουρα δεν είναι έξυπνo να την επιχειρήσετε χωρίς να ξέρετε πώς να οδηγείτε το κλεμμένο όχημα. Δύο έφηβοι στο Maryland το έμαθαν αυτό με τον δύσκολο τρόπο όταν η αποτυχημένη απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου τούς οδήγησε στη σύλληψη.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε βενζινάδικο στο Germantown του Maryland. Ένας ιδιοκτήτης Subaru WRX ήταν έτοιμος να ξεκινήσει όταν δύο έφηβοι άρπαξαν τα κλειδιά του και τον ανάγκασαν να βγει από το αυτοκίνητο. Παρά τη συνεργασία του θύματος, η απόπειρα ληστείας αυτοκινήτου τελικά απέτυχε λόγω ελλιπούς οδηγικής παιδείας εκ μέρους των δραστών.

Όπως πολλοί οδηγοί στη Βόρεια Αμερική, έτσι κι οι συγκεκριμένοι ληστές δεν ήταν εξοικειωμένοι με την οδήγηση μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων. Όταν κατάλαβαν ότι το Subaru είχε τρία πετάλια κι ένα λεβιέ μες στη μέση, κατέβηκαν κι άρχισαν να τρέχουν. Μπορούμε μόνο να φανταστούμε την αντίδραση του ιδιοκτήτη που πήρε το αυτοκίνητό του πίσω πλήρως άθικτο, χωρίς να κάνει το παραμικρό.

Λίγο μετά το περιστατικό, αστυνομικοί εντόπισαν τους υπόπτους σε κοντινή τοποθεσία. Οι ανήλικοι προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή αλλά «τέθηκαν γρήγορα υπό κράτηση» μετά από «σύντομη καταδίωξη». Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα της κομητείας Montgomery, ένας 16χρονος κι ένας 17χρονος συνελήφθησαν με την κατηγορία της απόπειρας ληστείας αυτοκινήτου και παραμένουν υπό κράτηση χωρίς εγγύηση. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι αυτή τους η εμπειρία θα χρησιμεύσει ως πολύτιμο μάθημα για να σέβονται την περιουσία των άλλων και να αποφεύγουν τις εγκληματικές δραστηριότητες στο μέλλον. Όπως και να έχει, κάτι μας λέει ότι μόλις αποφυλακιστούν, θα επισκεφτούν μια σχολή οδήγησης για να μάθουν πώς να οδηγούν χειροκίνητα κιβώτια.

The post Χειροκίνητο κιβώτιο απέτρεψε κλοπή αυτοκινήτου λόγω άγνοιας appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα