Netflix: ετοιμάζει σειρά για τον Ayrton Senna με τον Gabriel Leone

Το Netflix επεξεργάζεται από τα τέλη του 2020 μία μίνι σειρά έξι επεισοδίων που θα καταγράφει τη ζωή του Ayrton Senna, αλλά μόλις τώρα βρήκε τον ιδανικό ηθοποιό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ίσως αναρωτιέστε γιατί είναι απαραίτητη μια ακόμα παραγωγή μετά το αριστούργημα των Asif Kapadia και Manish Pandey, Senna, αλλά υπάρχει μια διαφορά: το Senna

(2010) ήταν ένα εξαίρετο ντοκιμαντέρ 106 λεπτών, ενώ η δημιουργία του Netflix θα είναι μια βιογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Gabriel Leone ως Ayrton Senna da Silva. Η οικογένεια του Senna συμφώνησε να συμμετάσχει ενεργά στην ταινία και θέλει να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερη, φωτίζοντας ακόμα κι αρνητικές πτυχές του χαρακτήρα του.

«Είναι τεράστια ευθύνη κι επίσης μεγάλη τιμή να μπορώ να εκπροσωπώ μια εικόνα που ενέπνευσε τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλη του τη ζωή, δείχνοντας στον κόσμο τι σημαίνει βραζιλιάνικο αθλητικό ταλέντο», δήλωσε ο Leone. «Γνωρίζοντας ότι θα μεταφέρουμε αυτήν την ιστορία σε εκατομμύρια ανθρώπους σε τόσες πολλές χώρες, μέσω του Netflix, με εμπνέει να δω αυτόν ως έναν από τους πιο σπουδαίους ρόλους της καριέρας μου».

«Έχει την ικανότητα να απεικονίσει πιστά τη μοναδική προσωπικότητα του Ayrton, ειδικά τον Ayrton που γνωρίζαμε εμείς ως η οικογένειά του, τον άνθρωπο εκτός πίστας», είπε η Viviane Senna, αδερφή του Ayrton σχετικά με την επιλογή του Leone. Σύμφωνα με το Netflix, θα φωτίσει την «προσωπικότητα και τις προσωπικές σχέσεις» του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Θα δείξει τις μεγαλύτερες στιγμές του και τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις του. Η σειρά θα ξεκινήσει από τις πρώτες μέρες της καριέρας του και θα τελειώσει με την τραγωδία στην Imola.

Ο Senna ήταν ένας συναρπαστικός και πολύπλοκος χαρακτήρας. Δεν είχε κανένα ενδοιασμό στο να εμβολίσει τον Alain Prost με 270 χλμ/ώρα προκειμένου να κερδίσει τον δεύτερο τίτλο του στο Πρωτάθλημα Οδηγών κι έθετε άλλους οδηγούς σε κίνδυνο ψάχνοντας να προσπεράσει από κενά που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν. Κάποτε έκανε τον ταχύτερο γύρο περνώντας μέσα από το pit lane, σχολιάζει το CarBuzz. Οι ομοιότητες μεταξύ του Senna, του Schumacher και του Verstappen είναι συγκλονιστικές.

Αλλά υπήρχε μια πολύ πιο ευαίσθητη πλευρά του Senna. Στο Grand Prix του Βελγίου το 1992, ο Erik Comas τράκαρε τη Ligier του στη στροφή Blanchimont κατά τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Ο Senna σταμάτησε το μονοθέσιό του στην άκρη της πίστας, έτρεξε στον Comas για να ελέγξει τον φίλο του κι έσβησε τον κινητήρα για να μειώσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ο Senna δώριζε επίσης εκατομμύρια από τα κέρδη του σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στη Βραζιλία.

Είναι συναρπαστική η αντιπαράθεση μεταξύ ενός ανθρώπου που είναι πρόθυμος να ρισκάρει τη ζωή του κι όλων των άλλων σε μια πίστα και του ίδιου ανθρώπου που είναι αρκετά αλτρουιστής ώστε να ρισκάρει τη ζωή του για να συνδράμει έναν συνάδελφο πιλότο. Ο Senna οδήγησε για λογαριασμό των Toleman, Lotus και Williams, αλλά κυρίως συνδέεται με τη McLaren, η οποία μάλιστα έδωσε το όνομά του στο υπεραυτοκίνητο Senna. Η McLaren εξετάζει την παρουσίαση μιας έκδοσης της Artura, που θα ονομάζεται Ayrton.

The post Netflix: ετοιμάζει σειρά για τον Ayrton Senna με τον Gabriel Leone appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα