Αποκτήστε το Volvo 740 του Paul Newman με έναν turbo V6 3.8

Τα γρήγορα station έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία. Το Volvo 740 Turbo είναι ένα από αυτά που έθεσαν τις βάσεις για όλη την κατηγορία και το συγκεκριμένο έχει δύο πολύ καλούς λόγους για να ξεχωρίσει από τον σωρό. Όχι μόνο υπήρξε στην κατοχή του θρυλικού Paul Newman, αλλά ο διάσημος ηθοποιός προέβη σε μερικές ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες βελτιώσεις

για να το κάνει ακόμα πιο γρήγορο. Το Volvo 740 Turbo Wagon κατασκευάστηκε το 1988 και βγήκε από το εργοστάσιο με κινητήρα 2.3 λίτρων. Απέδιδε περί τους 165 ίππους και τα 264 Nm ροπής. Εξαιρετικά νούμερα για την εποχή, αλλά όχι αρκετά για τον Newman που ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης.

Αρχικά τοποθέτησε έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 3.8 λίτρων από τη Buick GNX. Με απόδοση 320 ίππους, ουσιαστικά διπλασίασε την εργοστασιακή ισχύ, ενώ αλλάξε το κιβώτιο με ένα χειροκίνητο πέντε σχέσεων της Borg-Warner από το Pontiac Firebird. Ωστόσο, αυτό το Volvo δεν ήταν μόνο για ευθείες. Ο Newman βελτίωσε επίσης την ανάρτηση για να βεβαιωθεί ότι θα μπορούσε να χειριστεί τη διπλάσια ισχύ.

Φορώντας αμορτισέρ της Bilstein κι ελατήρια χαμηλώματος κι αντιστρεπτικές της IPD, έχει χαμηλώσει το κέντρο βάρους του και μάλλον θα έχει θυσιάσει λίγη άνεση για καλύτερη οδική συμπεριφορά. Οι πεντάμπρατσες ζάντες φορούν ελαστικά BFGoodrich g-Force Comp-2 τεσσάρων εποχών. Το εσωτερικό φαίνεται φθαρμένο αλλά σε αξιοπρεπή κατάσταση. Το ταμπλό κι η κεντρική κονσόλα δεν έχουν αλλαγές από το πρωτότυπο, αλλά τα δέρματα στα καθίσματα χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα. Υπάρχει επίσης ένα aftermarket turbo timer, που χρησιμεύει ώστε να μη σβήνει ο κινητήρας αμέσως για να κυκλοφορήσει και να ψυχθεί το λάδι χωρίς να περιμένετε μέσα στο αυτοκίνητο όταν το σβήνετε. Ένα οργανάκι που δείχνει την πίεση της τουρμπίνας στην κολόνα θυμίζει περισσότερο Punto GT και Βούτα παρά Paul Newman και Hollywood αλλά όλοι έχουμε τα πάθη μας.

Τα έγγραφα του αυτοκινήτου περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα, ακόμα και την πρώτη άδεια κυκλοφορίας στο όνομα του Newman, τα αρχεία σέρβις, αλλά και μια διαφήμιση από προηγούμενη πώληση του αυτοκινήτου που πραγματοποιήθηκε πριν 25 χρόνια. Αυτό το ιδιαίτερο όχημα ξεχειλίζει από απίστευτες ιστορίες και χαρακτήρα και μπορεί να γίνει δικό σας στη δημοπρασία στο Bring A Trailer που ολοκληρώνεται σε τρεις ημέρες. Τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου, η καλύτερη προσφορά ήταν ήδη στα 25.000 δολάρια.

The post Αποκτήστε το Volvo 740 του Paul Newman με έναν turbo V6 3.8 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα