Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #41

Από παντού ακούμε γκρίνια ότι τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ακριβύνει. Ισχύει. Κι ότι αυτό έχει συμπαρασύρει προς τα πάνω και τα μεταχειρισμένα. Κι αυτό ισχύει. Συνεχίζουν όμως να υπάρχουν διαμαντάκια εκεί έξω, που μπορείς να τα αγοράσεις για ένα κομμάτι ψωμί. Γεμάτα προσωπικότητα και χάρη, αλλά υπάρχει παγίδα: θα χρειαστεί να βάζεις συνέχεια το χέρι στην τσέπη, είτε πρόκειται για πάγια έξοδα όπως τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας, είτε την κατανάλωση

καυσίμου, είτε τη συντήρηση που απαιτεί ένα όχημα πολλών δεκάδων ευρώ. Γιατί μπορεί εσύ να το αγόρασες για πενταροδεκάρες, αλλά παραμένει ένα πανάκριβο μοντέλο που έχει κάμποσες δεκαετίες στους τροχούς του.

Ένα τέτοιο διαμαντάκι είναι και το μοναδικό Volkswagen Passat W8 του 2004. Κοντεύει τα 20 του (πόσο μακρινή μάς φαίνεται η χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας…), αλλά αποτελεί τη μοναδική σου ευκαιρία να αποκτήσεις έναν σπανιότατο κινητήρα: W8, ήτοι δύο V4 ενωμένους μαζί. Ή όπως λένε κάποιοι κάτοχοι του μοντέλου, έχουν τον μισό κινητήρα της Veyron! Χωρίς τις τουρμπίνες. Τα νούμερά του δε θεωρούνται κάτι ιδιαίτερο σήμερα: 275 ίπποι στις 6.000 σαλ. και 370 Nm ροπής στις 2.750, θα μπορούσε να είναι ένας καλός δίλιτρος turbo, που θα είχε τη μισή κατανάλωση. Η αγγελία κάνει λόγο για 310 ίππους. Κάποια αναβάθμιση; Άγνοια; Δόλος; Άντε βγάλε άκρη.

Με αρχοντικό πάτημα, επιδόσεις κι ατμοσφαιρική απόκριση, τετρακίνηση για πρόσφυση έδαφος κι αυτόματο κιβώτιο, η αγγελία αναφέρει ως τιμή πώλησης τα 5.200 ευρώ. Έχουμε την αίσθηση ότι το αγοράζεις και με 4.000. Ίσως και χαμηλότερα. Έτσι κι αλλιώς, χώρο τούς πιάνει. Όσο για τα χιλιόμετρα (μόλις 115.000), υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι αληθινά, γιατί με τετράλιτρο κινητήρα, πρέπει να έχει περάσει πολλά χρόνια παρκαρισμένο χωρίς πινακίδες. Το καλό νέο είναι ότι για μόλις 2 κυβικά εκατοστά, τα τέλη κυκλοφορίας εμπίπτουν στην κατηγορία του τρίλιτρου (1.050 €) αντί για τετράλιτρου (1.260). Το άλλο καλό είναι χωρίς λογότυπα στο πίσω μέρος, θα πρέπει να κάνεις καλή πλάκα στους διάφορους γρήγορους. Έχε όμως κατά νου ότι θα πρέπει να πιάνουν τα χέρια σου από μηχανολογικά, γιατί αφενός πού θα βρεθεί Έλληνας μάστορας που να έχει ξανασχοληθεί με W8 κινητήρα, αφετέρου πρόκειται για ένα φρικτά αναξιόπιστο σύνολο.

The post Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα #41 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα