Αγώνας dragster για το Citroen Ami απέναντι στους προγόνους του

Tο What Car? έχει βάλει το Citroen Ami να κοντραριστεί με δύο άλλα μικροσκοπικά ηλεκτρικά οχήματα που προορίζονταν να φέρουν επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Αμφότερα προσπάθησαν να πετύχουν αυτό που επιχειρεί τώρα το Citroen (να αλλάξουν τον παγκόσμιο χάρτη στην αστική μετακίνηση) κι απέτυχαν παταγωδώς. 

Αναφερόμαστε στο Mahindra e2o και το Sinclair C5, απέναντι στα οποία, το Ami αντιπαραθέτει 8 ολόκληρους ίππους. Για το ινδικό μοντέλο,

τα νούμερα του Citroen είναι βούτυρο στο ψωμί του, αφού έχει 42.5 ίππους και τελική 101 χλμ/ώρα (45 μόλις για το γαλλικό μοντέλο). 

Το Sinclair C5 ακολούθησε επίσης μια διαφορετική προσέγγιση στις αστικές μεταφορές. Πρόκειται για ένα τρίκυκλο με πετάλια κι ηλεκτρική ενέργεια, σχεδιάστηκε τη δεκαετία του ’80, απέδιδε 0.3 ίππους και μπορούσε να διανύσει έως και 32 χιλιόμετρα με φόρτιση. Είναι κατανοητό ότι η τελική ταχύτητα 24 χλμ/ώρα δεν το καθιστά ακριβώς φόβητρο στους αγώνες dragster.

Πράγματι, έρχεται τελευταίο παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του χειριστή του, τερματίζοντας το 400άρι σε 68.5″. Το Mahindra, εν τω μεταξύ, ολοκλήρωσε το σπριντ πρώτο σε 23.1″. Το Ami, τελικά, ήταν κάπου στο ενδιάμεσο των δύο ανταγωνιστών με χρόνο 35.5″.

Όχι ακριβώς τρίκυκλο, ούτε ακριβώς πραγματικό αυτοκίνητο, το τετράκυκλο Citroen Ami παλεύει να βρει μια θέση στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή, ελπίζοντας να αποδειχθεί κάτι παραπάνω από μια έξυπνη ιδέα, όπως τα υπόλοιπα δύο οχήματα.

The post Αγώνας dragster για το Citroen Ami απέναντι στους προγόνους του appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα