Πωλείται Rolls-Royce, ειδικά τροποποιημένη για κυνήγι γερακιού

Ανήκε στον βασιλιά Χασάν Β’ του Μαρόκου, ο οποίος το 1977 αγόρασε μια Rolls-Royce Camargue κι απευθύνθηκε στον Sbarro, έναν Ελβετό καροσερί, για να την τροποποιήσει καταλλήλως για κυνήγι γερακιού. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολυτελές όχημα χωρίς πόρτες, με αναδιπλούμενο παρμπρίζ.

Βαμμένη μπλε, κάθεται σε μεγάλα μπαλονάτα ελαστικά, ιδανικά για οδήγηση στην άμμο της ερήμου, τοποθετημένα σε ζάντες Rolls-Royce με μεγαλύτερη πατούρα. Οι πόρτες έχουν αφαιρεθεί και στη θέση της κάσας βρίσκεται ένα γυαλιστερό μεταλλικό υλικό, που λογικά δε

θα ήταν πολύ ευχάριστο στην έρημο, αν και μάλλον αυτό ισχύει για όλο το αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό, ο βασιλιάς κι η συνοδεία του απολαμβάνουν πολυτελείς κρεμ δερμάτινες επενδύσεις με μπλε μοκέτες, ενώ υπάρχει αναδιπλούμενη οροφή σε περίπτωση που η μαροκινή ζέστη γινόταν υπερβολική για τις κελεμπίες τους.

Οι πλευρικές εξατμίσεις υποδηλώνουν ότι ορισμένες τροποποιήσεις έχουν επίσης γίνει και στα μηχανικά μέρη, αλλά η δημοπρασία αναφέρει ότι το αυτοκίνητο αποδίδει 212 ίππους, πολύ κοντινή ισχύ στην εργοστασιακή του κινητήρα των 6.75 λίτρων της Camargue.

Οι λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο είναι περιορισμένες, αλλά το 2016 πωλούνταν στη Γερμανία για 248.000 €, σύμφωνα με το Bring a Trailer. Σήμερα, πωλείται για το ίδιο ακριβώς ποσό και μάλιστα χρησιμοποιεί τις ίδιες φωτογραφίες! Λαμβάνοντας υπόψη το ποσοστό πληθωρισμού και την αύξηση των τιμών στα μεταχειρισμένα, αυτό δεν είναι ακριβώς κέρδος για τον πωλητή. Αν νιώθετε έτοιμος για κυνήγι γερακιού ή μπεκάτσας τέλος πάντων, ρίξτε μια ματιά στο AutoScout24.com.

The post Πωλείται Rolls-Royce, ειδικά τροποποιημένη για κυνήγι γερακιού appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα