SL το τερματίζει σε καγκούρεμα! Δεν έχετε δει τέτοιο εσωτερικό…

Με σχεδίαση εμπνευσμένη από τη SLR McLaren, η Mercedes-Benz SL γενιάς R230 αποτελεί το απαύγασμα της σειράς για πολλούς λάτρεις της γερμανικής μάρκας. Έχει γεράσει σαν εκλεκτό κρασί και παραμένει πιο όμορφη από τις δύο διαδόχους της, αν και δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το εικονιζόμενο μοντέλο. Την παρατηρείς απ’ έξω και νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, αλλά τίποτα δεν μπορεί να σε προϊδεάσει για το τι θα συναντήσεις στην καμπίνα της.

Το κόκκινο

είναι το κυρίαρχο χρώμα εξωτερικά κι αναμειγνύεται με πολλά μαύρα στοιχεία. Το χρώμιο κυριαρχεί παντού, ενώ ένα σήμα της Bentley βρίσκεται στο καπό, ακριβώς πάνω από το έμβλημα με το τριάκτινο αστέρι της Mercedes. Αν κοιτάξετε στο κάτω μέρος του μπροστινού προφυλακτήρα, θα δείτε πρόσθετα φώτα που μοιάζουν σαν να έχουν τοποθετηθεί όπως να ΄ναι, χωρίς καμία συμμετρία ή προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα μπροστινά φώτα είναι μαυρισμένα για ακόμα πιο αγριωπό look, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η πελώρια αεροτομή, η αμερικανική σημαία που διακοσμεί περήφανα το πίσω παρμπρίζ και το αυτοκόλλητο που προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι από ανθρακονήματα.

Μια χειροποίητη πινακίδα-φωτοτυπία ενημερώνει ότι το κομψοτέχνημα διατίθεται προς πώληση, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ποιος V8 φωλιάζει κάτω από το καπό. Αν πιστέψουμε το αριστερό λογότυπο SL 500, θα πρέπει να είναι ο V8 των 5.0 λίτρων, που αποδίδει λίγο περισσότερο από 300 ατμοσφαιρικούς ίππους (306 για την ακρίβεια). Αν όμως είναι μια SL55 AMG, τότε ανάλογα με τη χρονιά, ο κομπρεσοράτος V8 των 5.5 λίτρων μπορεί να αποδίδει από 476 ως 517 ίππους.

Παρά την άκρως αμφιλεγόμενη εμφάνιση και μερικά από τα διακοσμητικά χρωμίου που φαίνεται να τοποθετήθηκαν έχοντας και τα δύο μάτια κλειστά, ας πούμε ότι το εξωτερικό είναι κάπως πιο εύπεπτο. Ή ας συμφωνήσουμε ότι θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος στον πλανήτη που να το θεωρεί καλόγουστο. Ωστόσο, όλα ωχριούν όταν η ματιά μας πέσει στην καμπίνα, που κάνει ακόμα και το Bollywood να κοκκινίζει. Ο ιδιοκτήτης έκανε κάθε είδους παλαβομάρα στο πιλοτήριο του αυτοκινήτου, επενδύοντας εκ νέου σχεδόν κάθε τμήμα του εσωτερικού με ιδιαίτερα υλικά. Επειδή μία εικόνα ισοδυναμεί με 1.000 λέξεις, σας αφήνουμε να απολαύσετε το αριστούργημα χωρίς περιττά σχόλια.

The post SL το τερματίζει σε καγκούρεμα! Δεν έχετε δει τέτοιο εσωτερικό… appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα