Renault: το Espace θα αντικατασταθεί από επιμηκυσμένο Austral

Το Renault Austral έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού ως ο διάδοχος του Kadjar, αλλά η γαλλική εταιρία εξελίσσει επίσης σε μια επιμηκυσμένη παραλλαγή του νέου SUV που θα αντικαταστήσει εμμέσως το Espace, το κλασικό πολυμορφικό της μοντέλο. Οι κατάσκοποι φωτογράφοι του Carscoops συνέλαβαν πρωτότυπο “Grand Austral” στη Γερμανία, δίνοντάς μας μια πρώτη εικόνα

του νέου μοντέλου.

Τα πολυμορφικά δεν είναι πλέον τόσο δημοφιλή όσο παλιά, με τους αγοραστές να δείχνουν ξεκάθαρη την προτίμησή τους στα SUV. Έτσι, η Renault σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα των SUV της για να καλύψει τις ανάγκες μεγαλύτερων οικογενειών. Το εικονιζόμενο μοντέλο θα υπηρετήσει αυτόν τον ρόλο, με επταθέσια καμπίνα και μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ από το κανονικό πενταθέσιο Austral. Η αντίπαλη αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot ακολουθεί παρόμοια στρατηγική με τα 3008 και τα 5008.

Το πρωτότυπο μοιράζεται το μπροστινό μέρος με το Austral, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων LED, του προφυλακτήρα, του καπό, των μπροστινών φτερών και των μπροστινών θυρών. Από την κολόνα Β προς τα πίσω διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο αμάξωμα, με λιγότερο κεκλιμένη γραμμή οροφής, μεγαλύτερο μεταξόνιο και πιο ογκώδες πίσω μέρος. Η ουρά φαίνεται να έχει λίγο πιο κάθετη κλίση απ’ ό,τι στο πιο σπορ Austral, αν και τα πίσω φώτα LED μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, όσο τέλος πάντων μπορούμε να ξεχωρίσουμε από το έντονο καμουφλάζ.

Δεν έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό της καμπίνας, αλλά αναμένουμε ότι το SUV θα μοιράζεται το ταμπλό με την πενταθέσια έκδοση, συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών, της οθόνης αφής infotainment 12 ιντσών και του head-up display των 9.3 ιντσών. Η διαφορά θα είναι τα δύο επιπλέον καθίσματα στο πίσω μέρος που θα μπορούν να αναδιπλωθούν δημιουργώντας έναν τεράστιο χώρο φόρτωσης. Το πορτ-μπαγκάζ στο πενταθέσιο Austral μπορεί να χωρέσει έως και 500 λίτρα αποσκευών.

Το επιμηκυσμένο Austral πιθανότατα θα προσφέρεται μόνο με μπροστινή κίνηση και θα συνδυάζεται με τα εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα του κανονικού μοντέλου. Αυτά περιλαμβάνουν ένα ήπιο υβριδικό κινητήρα 1.3 λίτρων με σύστημα 12V, ένα νεότερο ήπιο υβριδικό 1.2 λίτρων με σύστημα 48V κι ένα full hybrid με το λογότυπο E-Tech που θα παράγει έως και 200 ίππους. Όσο για το όνομα, θα μπορούσε να είναι είτε το Grand Austral είτε το Austral Espace, σύμφωνα με διαφορετικές πηγές. Σε κάθε περίπτωση, όταν παρουσιαστεί το 2023 ή το 2024, θα είναι το δεύτερο επταθέσιο μοντέλο στην γκάμα της Renault, εκτός από την επερχόμενη έκδοση με μακρύ μεταξόνιο του Kangoo. Οι ανταγωνιστές του στα επταθέσια SUV θα περιλαμβάνουν τα Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, VW Tiguan Allspace, Seat Tarraco, Nissan X-Trail και Mitsubishi Outlander.

The post Renault: το Espace θα αντικατασταθεί από επιμηκυσμένο Austral appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα