Renault Alpine: πώς είναι στην οδήγηση σε σχέση με την 911 997 S;

Σε σύγκριση με την 911, είναι μικρότερο αυτοκίνητο σε διαστάσεις, έχει μικρότερο βάρος και το νιώθεις, είναι πιο ευέλικτο, πιο εύκολο στο παιχνίδι. Δε λείπει το γκάζι, αν κι οριακά μπορεί να θεωρείται και πιο αργό, αλλά στις διαδρομές με αλεπάλληλες στροφές, λόγω ροπής, βάρους και κιβωτίου δείχνει το ίδιο γρήγορο, αν όχι γρηγορότερο. Ποιοτικά, αν και σε καλό επίπεδο, μπορεί να συγκριθεί με την 911 του 2009 αλλά σε καμία περίπτωση με τις σύγχρονες 718 και 911. Κάποια εξαρτήματα, όπως το χειριστήριο του ηχοσυστήματος πίσω από το τιμόνι, πρέπει να είναι από Megane του 2003, το άνοιγμα της πόρτας,

ο ήχος που κάνουν οι καθρέφτες όταν κλείνουν κλπ. είναι δείγματα ότι έχει γίνει οικονομία κάπου ή ότι δεν έχει την ποιότητα και το ραφινάρισμα της Porsche.
Τα γραφικά αλλάζουν ανάλογα με το πρόγραμμα. Το ηχοσύστημα είναι πολύ καλό! Η κεντρική οθόνη είναι απαράδεκτη! Σαν aftermarket, με αργή απόκριση στις εντολές, χωρίς CarPlay (αν και στα μοντέλα 2022 υπάρχει πλέον), έχει όμως επιλογές για μέτρηση και γράφημα g, για θερμοκρασίες λαδιού, κιβωτίου, επιδόσεων κλπ κλπ μπλιμπλίκια!

Χώροι για μικροαντικείμενα στην καμπίνα ανύπαρκτοι! Εμπρός ένας ρηχός χώρος αποσκευών που χώρεσε βαλίτσες, πίσω ένας περίεργος χώρος, που όμως επίσης χώρεσε αρκετά πράγματα! Η ανάρτηση δεν είναι ηλεκτρονική αλλά ειναι εκπληκτική! Είναι σπορ και σφιχτή αλλά περνάει άνετα από παντού!!! Όχι απλά δεν κουράζει, αλλά αν έχεις χιλιόμετρα δεν κόβεις σε λακούβες κλπ!!! Περνάει αέρας!
Βάζεις μπροστά και στα πρώτα μέτρα έχεις ξεχάσει τα πάντα! Σε ενδιαφέρει μόνο η οδήγηση! Είναι απόλαυση! Δεν μπερδεύομαι! Δεν έχω υπεραυτοκίνητο! Είναι όμως τόσο διασκεδαστικό που μπορείς να το χαίρεσαι κάθε μέρα, χωρίς εξωπραγματικές ταχύτητες, να σου αφήνει μια αίσθηση ότι είσαι γεμάτος, ότι πέρασες όμορφα κι αυτό αυτή τη στιγμή μού είναι αρκετό.

Η επιλογή μετά την 911 ήταν δύσκολη όντως. Να αντικαθιστάς ένα μύθο της αυτοκίνησης, ένα παιδικό όνειρο, ένα status symbol για κάποιους κι εννοώ ότι η 911 είναι διαχρονική, όσο παλιά και να είναι, κάποιοι το μετράνε ότι έχεις 911 κι ας είναι φτηνότερη από πολλά νέα μοντέλα, οικογενειακά και μη. Η επιλογή μετά την 911 ήταν δύσκολη και λόγω οικογένειας. Έστω και στριμωγμένα, μιας και τα παιδιά μεγαλώνουν αλλά μπορούσαμε να πάμε κάπου οι τέσσερίς μας. Πλέον ο μεγάλος βάζει μπροστά το αυτοκίνητο και πατάει και καμία ξερογκαζια κι αισθάνεται ότι κάτι απολαμβάνει. Και στη μικρή άρεσε!

Με την Alpine (αν και συχνά αναφέρομαι σαν το Alpine κι έχουμε θέμα συζήτησης στην οικογένεια), απολαμβάνεις και σχόλια θαυμασμού. Βγάζει πολύς κόσμος φωτογραφίες, σου πιάνει κουβέντα, πολλοί άνθρωποι την εκτιμούν, είναι ευγενικοί, τη χαίρονται. Ένας οδηγός ΚΤΜ, με στολή, λασπωμένος, σταμάτησε στο φανάρι και χαμογελώντας είπε ένα μπράβο, Alpine, καινούρια, με ελληνικές πινακίδες, μπράβο ρε φίλε. Περαστικοί στο δρόμο που λόγω ηλικίας γνωρίζουν το αρχικό μοντέλο, πιτσιρικάδες που βλέπουν κάτι διαφορετικό μάλλον κλπ κλπ. Αρκετές χαιρετούρες στο δρόμο και thumps up. Δεν είναι το φανταχτερό μοντέλο ή αυτό που θα μπει πρώτο στα μπουζούκια, αλλά είναι όμορφο συναίσθημα τα σχόλια από ανθρώπους που αγαπούν την οδήγηση.

(Αν θέλετε κι εσείς να παρουσιάσετε το καμάρι σας, στείλτε μας στην παρακάτω διεύθυνση: [email protected]. Θυμίζουμε ότι το κείμενο πρωτοδημοσιεύτηκε στο φόρουμ των petrolheads).

The post Renault Alpine: πώς είναι στην οδήγηση σε σχέση με την 911 997 S; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα