Porsche Boxster Spyder RS: μια ζόρικη Cayman χωρίς κουκούλα

Η πολυαναμενόμενη Porsche 718 Boxster Spyder RS ​​πλησιάζει πιο κοντά στην επίσημη παρουσίαση και πρόσφατα συνελήφθη να περιτριγυρίζει το Nurburgring Nordschleife με εντυπωσιακές ταχύτητες. Όπως ίσως μαντέψατε από το όνομά της, η Boxster Spyder RS ​​θα αποτελέσει την ξεσκέπαστη εναλλακτική της 718 Cayman

GT4 RS και θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας της Boxster.

Όπως κι η Cayman GT4 RS, θα είναι εξοπλισμένη με ατμοσφαιρικό flat-six 4.0 λίτρων που αποδίδει 500 ίππους και 448 Nm ροπής, που θα κινούν τους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου PDK επτά ταχυτήτων. Η επερχόμενη Spyder θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3.2″, ενώ θα συνεχίσει μέχρι την τελική ταχύτητα των 315 χλμ/ώρα.

Ενώ η Boxster Spyder RS ​​μπορεί να ισοφαρίζει την Cayman GT4 RS σε επιδόσεις σε ευθεία γραμμή, πιθανότατα δε θα είναι τόσο γρήγορη στην πίστα καθώς θα της λείπει η πανύψηλη πίσω αεροτομή του αδερφού μοντέλου με τη σκληρή οροφή. Όχι βέβαια πως δε θα είναι πραγματικά γρήγορη και γνήσια Porsche. O οδηγός εξέλιξης πίσω από το τιμόνι του πρωτότυπου ωθούσε το αυτοκίνητο στα όριά του, στρίβοντας σε μερικές από τις πιο διάσημες στροφές της Πράσινης Κόλασης με εντυπωσιακό ρυθμό.

Έχουν γίνουν διάφορες οπτικές κι αεροδυναμικές αναβαθμίσεις στο αυτοκίνητο. Tο μπροστινό μέρος περιλαμβάνει πιο έντονο μπροστινό σπόιλερ κι αεροδυναμικά πτερύγια και στις δύο πλευρές του προφυλακτήρα. Έχει επίσης τοποθετηθεί καινούρια κουκούλα, με δύο προεξέχοντες αεραγωγούς στα πλευρά. Η Porsche εξόπλισε επίσης το αυτοκίνητο με νέες εισαγωγές αέρα στα πίσω φτερά, μιμούμενες τις εισαγωγές αέρα στην Cayman GT4 RS που συμβάλλουν καθοριστικά στο γιατί έχει τόσο αξιοσημείωτο ήχο. Η Porsche δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε η 718 Boxster Spyder RS ​​θα αποκαλυφθεί επίσημα στο κοινό, αλλά υποψιαζόμαστε ότι θα φτάσει το επόμενο έτος ως μοντέλο του 2024.

The post Porsche Boxster Spyder RS: μια ζόρικη Cayman χωρίς κουκούλα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα