Peugeot: θα σου φτιάξει δρομίσιο 9X8 Le Mans, αλλά θα κοστίσει

Tο 9X8 της Peugeot είναι τόσο όμορφο, ώστε να ξεχωρίζει από το πλήθος των αγωνιστικών που συμμετέχουν στις 24 Ώρες του Le Mans. Φανταστείτε λοιπόν πόσο θα ξεχώριζε σε μια θάλασσα από 208 και 308 στην κίνηση στο Παρίσι, αν η Peugeot αποφάσιζε ποτέ να το μετατρέψει σε αυτοκίνητο δρόμου. Η CEO Linda Jackson πάντως δεν το αποκλείει. Ερωτηθείσα

από δημοσιογράφους, αν η Peugeot είχε σκεφτεί ποτέ να κατασκευάσει ένα αγωνιστικό 9X8 που θα μπορούσε να φορέσει πινακίδες κυκλοφορίες, ώστε να ανταγωνιστεί την Aston Martin Valkyrie, η Jackson απάντησε «Όχι. Δεν είναι στα σκαριά». Αλλά τη στιγμή που όλα φαίνονταν χαμένα, μία ελπίδα αχνοφάνηκε στα χείλη της.

«Αν όμως έρθετε με μια λευκή επιταγή, μπορούμε πάντα να το κουβεντιάσουμε», δήλωσε στο Top Gear. Στη συνέχεια εξήγησε ότι κανείς δεν το έχει τολμήσει μέχρι τώρα, αλλά ίσως να εμφανιστεί κάποιος από εδώ και πέρα, αφού πλέον γνωρίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα. Αν συνέβαινε ό,τι και σε άλλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τα αγωνιστικά να βασίζονται σε αυτοκίνητα παραγωγής, τότε θα υπήρχε ήδη 9X8 δρόμου. Αλλά αυτό δεν ισχύει για το Le Mans, προς ανακούφιση των αυτοκινητοβιομηχανιών που γλίτωσαν εκατομμύρια δολάρια εξέλιξης και χιλιάδες εργατοώρες.

Ένα hypercar για τον δρόμο θα ήταν παράξενη προσθήκη στην γκάμα της Peugeot, μιας μάρκας που κατασκευάζει (ακριβά για την κατηγορία τους, αλλά) προσιτά οικογενειακά αυτοκίνητα και supermini. Ίσως αν το 9X8 κέρδιζε στο φετινό Le Mans να προέκυπτε κάποιο ενδιαφέρον, αλλά τα γαλλικά αγωνιστικά τερμάτισαν μόλις στην 8η και 27η θέση. Μάλλον δύσκολα μια λευκή επιταγή θα βρεθεί στο χέρι της Jackson. Από την άλλη, ένα one-off 9X8 δρόμου θα είχε την αίγλη του για κάποιους δισεκατομμυριούχους συλλέκτες, μόνο και μόνο για τη σπανιότητά του.

Το αγωνιστικό 9X8 τροφοδοτείται από έναν υβριδικά υποβοηθούμενο V6 2.6 λίτρων που παράγει συνολική ισχύ 952 ίππων, αλλά απαλλαγμένο από τους κανονισμούς της FIA είμαστε σίγουροι ότι η Peugeot θα μπορούσε να απελευθερώσει μερικά ακόμη άλογα για να σπάσει τη χιλιάρα.

The post Peugeot: θα σου φτιάξει δρομίσιο 9X8 Le Mans, αλλά θα κοστίσει appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα