Verstappen και Tsunoda χαλαρώνουν οδηγώντας monster trucks

Στη Formula 1 επικρατεί η πεποίθηση ότι κερδίζει περισσότερο το μονοθέσιο παρά ο πιλότος, ότι η τεχνολογία του αυτοκινήτου επισκιάζει την ικανότητα του οδηγού. Όμως, όποιος εκφράζει αυτήν την αφοριστική κριτική ξεχνά ένα πράγμα – οι πιλότοι της F1 αποτελούν την ελίτ παγκοσμίως και μπορούν να οδηγήσουν με άνεση όλα τα τετράτροχα. Για να το αποδείξει, η Red Bull, η οποία κατέχει τόσο την Red Bull

όσο και την Alpha Tauri F1, έβαλε αντιμέτωπους τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Max Verstappen εναντίον του Yuki Tsunoda στο τιμόνι monster trucks. Ένα σύγχρονο αυτοκίνητο της F1 έχει χαμηλό κέντρο βάρους, ζυγίζει περίπου 800 κιλά κι έχει έναν κινητήρα 1.6 λίτρων που παράγει περίπου 1.000 ίππους. Βασίζεται πάρα πολύ στη μελετημένη αεροδυναμική και μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα και να επιστρέψει στο 0 σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα.

Συγκριτικά, ένα monster truck έχει εξαιρετικά υψηλό κέντρο βάρους, επομένως η ανατροπή αποτελεί σοβαρό κίνδυνο. Οι V8 κινητήρες τους αποδίδουν περίπου 500 ίππους, αλλά το βάρος είναι συγκλονιστικό: ο κάθε τροχός ζυγίζει 700 κιλά! Δεν είναι τυπογραφικό λάθος – κάθε τροχός ζυγίζει ελάχιστα λιγότερο από ένα σύγχρονο μονοθέσιο της F1.   

Όσο για την αεροδυναμική; Αδιαφορούν τελείως! Για το μόνο που νοιάζονται είναι να πηδούν πάνω από εμπόδια. Τόσο ο Verstappen όσο κι ο Tsunoda εκπλήσσονται με το πόσο θορυβώδη είναι τα φορτηγά, πόσο πολύ χοροπηδούν στην οδήγηση και πόση λάσπη και χώμα εισβάλλει στην καμπίνα ενώ τα οδηγούν στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα, στο ορυχείο Erzberg στην Αυστρία.

Όπως συμβαίνει και στα Grand Prix, ο Tsunoda αποδεικνύει αμέσως ότι είναι γρήγορος, γυρνώντας με το γαλανόλευκο φορτηγό Ram τη διαδρομή σε 58.3 δευτερόλεπτα. Είναι ένας εντυπωσιακός χρόνος, αλλά ο Verstappen είναι πιο γρήγορος και χρειάζεται 55 δευτερόλεπτα. Δεν έχει σημασία τι τιμόνι κρατάει, για αυτό είναι δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Είτε πρόκειται για μονοθέσιο F1, είτε για monster truck ή ένα Honda CR-V 800 ίππων, θα το πάει αέρα.

Εκτός από την κορυφή του κόσμου της F1, η Red Bull έχει κατακτήσει την τέχνη της δημοσιότητας στα social media. Το κανάλι της στο YouTube περιλαμβάνει όλα τα είδη extreme sports και θέτει στους πιλότους τής F1 ενδιαφέρουσες δυσκολίες, όπως η τότε που ο Daniel Ricciardo περιδιάβαινε τις εξοχές της Αυστραλίας μέσα σε μονοθέσιο.

The post Verstappen και Tsunoda χαλαρώνουν οδηγώντας monster trucks appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα