One-Off Chiron Profilée: η τελευταία σας ευκαιρία για W16 Bugatti

Αν τόσο καιρό αργοσχολούσατε κι αμελήσατε να αποκτήσετε μια Bugatti με W16 κινητήρα, τώρα είναι η τελευταία σας ευκαιρία. Η γαλλική εταιρία θα δημοπρατήσει τη μία και μοναδική Chiron Profilée της αυτή την εβδομάδα, δίνοντας στους πλουσιότερους θαυμαστές της ανά τον κόσμο τη δυνατότητα να αγοράσουν αυτό το σπάνιο μοτέρ στο τελευταίο μοντέλο που θα φορεθεί. Από τη στιγμή που ολόκληρη η παραγωγή της Chiron έχει εξαντληθεί, η δημοπρασία που θα γίνει στο Παρίσι αύριο 1η Φεβρουαρίου αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Πέρα όμως από τον παραπάνω συμβολισμό,

το ίδιο το αυτοκίνητο είναι πολύ χαρισματικό. Σχεδιασμένο με βάση τα αιτήματα των πελατών για κάτι πιο ακραίο από τη Chiron Sport, αλλά λιγότερο εστιασμένο στην πιστάδικη οδήγηση από τη Pur Sport, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε κάμποσα παραδείγματα, αλλά η Bugatti αποφάσισε ότι θα βγει μόνο μία και μοναδική Profilée.

Η Profilée διαθέτει μια ιδιαίτερη πίσω αεροτομή που δε συναντάται σε καμία άλλη Chiron. Διαθέτει επίσης μοναδικό σχεδιασμό ζαντών κι ειδικό χρωματικό συνδυασμό που ταιριάζει αρμονικά ένα ανοιχτό ασημί μπλε Argent Atlanique με μια απόχρωση Blue Royal Carbon για τα κάτω τμήματα του αμαξώματος. Υπάρχει περισσότερο μπλε στην καμπίνα, η οποία διαθέτει ειδικά δερμάτινα διακοσμητικά στις επενδύσεις των θυρών και στο κεντρικό τούνελ για να προσφέρει μια πολύ πιο πολυτελή αίσθηση από ό,τι η Pur Sport που καλύπτεται από alcantara. Τα δύο hypercars έχουν πολλά κοινά στα μηχανικά μέρη, χάρη στη ρύθμιση της ανάρτησης της Profilée, η οποία διαθέτει πιο σκληρά ελατήρια και πιο αρνητικό camber από τη Chiron Sport.

Τόσο η Profilée, όσο κι η Pur Sport χρησιμοποιούν τον βασικό τετρατούρμπινο W16 κινητήρα των 1.500 ίππων που είναι τοποθετημένος στην απλή Chiron, αντί για την έκδοση των 1.600 ίππων που υπάρχει στις Super Sport και Centodieci. Ωστόσο, έχουν κοντύτερη τελική σχέση μετάδοσης που τους προσφέρει πολύ πιο γρήγορες ρεπρίζ, ενώ το πιο αεροδυναμικό σχήμα της Profilée δίνει τελική ταχύτητα 380 χλμ/ώρα έναντι των 350 της Pur Sport. Τα 60 παραδείγματα της Pur Sport κοστίζουν 3.6 εκατομμύρια δολάρια, αλλά καθώς η Profilée είναι μία και μοναδική, τούτη δω θα ξεπεράσει κατά πολύ το παραπάνω νούμερο, αναφέρει το Carscoops.

The post One-Off Chiron Profilée: η τελευταία σας ευκαιρία για W16 Bugatti appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα