McLaren MP4-12C GT3 στήνεται για επαγγελματικό drift στην Ιαπωνία!

Στην εργοστασιακή της μορφή, η MP4-12C GT3 είναι ένα ταχύτατο αγωνιστικό αυτοκίνητο, ικανό για σοβαρές επιδόσεις. Ωστόσο, έχει επίσης σχεδιαστεί για να παράγει αρκετή κάθετη δύναμη για να μεγιστοποιεί το κράτημα. Αυτό είναι καλό για το γυρολόγιο στην πίστα, αλλά δε βοηθάει αν θέλετε να κινηθείτε με το πλάι, οπότε χρειάστηκε να γίνουν μια σειρά από σημαντικές τροποποιήσεις στο υπεραυτοκίνητο με τον κινητήρα στο κέντρο.

Ο διάσημος Ιάπωνας drifter Daigo Saito συμμετείχε στην εξέλιξη της driftάδικης MP4-12C GT3, η οποία υπέστη σημαντικές αλλαγές στην ανάρτηση που έδωσαν στην κρεμαγιέρα πολύ

μεγαλύτερη γωνία. Επιπλέον, η McLaren έχει εξοπλιστεί με υδραυλικό χειρόφρενο.

Την κίνηση της MP4-12C αναλαμβάνει ο ίδιος twin-turbo V8 3.8 λίτρων που φορούσε από το εργοστάσιο. Για να συμμορφωθεί με τους αγωνιστικούς κανονισμούς, αυτός ο κινητήρας περιορίστηκε στους 500 ίππους, 100 λιγότερους από όσους απέδιδε η έκδοση δρόμου. Ανεξάρτητα από το πόση ακριβώς ισχύ έχει, το βίντεο δείχνει ότι η 12C έχει περισσότερη από αρκετή δύναμη για να εξαϋλώνει τα πίσω της ελαστικά κατά το δοκούν και να κρατάει μερικές πολύ εντυπωσιακές γωνίες.

The post McLaren MP4-12C GT3 στήνεται για επαγγελματικό drift στην Ιαπωνία! appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα