Lamborghini Invencible & Autentica: one-off κύκνειο άσμα του V12

Εκεί που πιστεύαμε ότι η Ultimae θα ήταν η τελευταία Lamborghini που θα καρπωνόταν τον ατμοσφαιρικό V12, η Lamborghini αποφάσισε να κατασκευάσει το δίδυμο Invencible και Autentica. H πρώτη είναι coupe, ενώ η δεύτερη roadster και θα αποτελέσουν το κύκνειο άσμα για τον δωδεκακύλινδρο κινητήρα πριν από την επικείμενη υβριδική εποχή. Αμφότερες βασίζονται στη μακροχρόνια πλατφόρμα της Aventador, η οποία έκανε πρεμιέρα πριν από 12 χρόνια

με την αρχική LP 700-4.

Η Invencible κι η Autentica δανείζονται σχεδιαστικά στοιχεία από διάφορα V12 μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της Reventon. Επρόκειτο για μια ειδική έκδοση περιορισμένης κυκλοφορίας βασισμένη στη Murcielago αλλά με εξωτερική εμφάνιση που αποτέλεσε προεπισκόπηση της Aventador. Η Lamborghini δηλώνει ότι το ζευγάρι μοιάζει επίσης στη Veneno, η οποία ήταν αναμφισβήτητα η πιο αγριεμένη εκδοχή της Aventador. Αν η σχεδίαση της οροφής σάς φαίνεται οικεία, αυτό οφείλεται στο ότι προέρχεται από την Essenza SCV12, ένα θηρίο μόνο για την πίστα με 830 ίππους από το σύνολο των 6.5 λίτρων, σημειώνει το Motor1.

Το κύκνειο άσμα της Lamborghini για τον V12 αποτίει φόρο τιμής στη (βασισμένη στην Gallardo) Sesto Elemento, εστιάζοντας στο χαμηλό βάρος και την ιδιαίτερη πίσω αεροτομή. Και στα δύο πρωτότυπα, το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο πλήρως από ανθρακονήματα και κυριαρχεί το μοτίβο του εξάγωνου θέματος της ιταλικής εταιρίας. Η Invencible έχει βαφτεί στην απόχρωση Rosso Efesto ενώ η Autenteica στην Grigio Titans. 

Τα μοναδικά μοντέλα χρησιμοποιούν την πιο ισχυρή διαμόρφωση του αξιοσέβαστου V12 που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο δρόμου της Lamborghini. Όπως και με την Ultimae, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας αποδίδει 780 ίππους στις 8.700 σαλ. και 720 Nm ροπής που μεταδίδονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου επτά ταχυτήτων. Λεπτομέρειες επιδόσεων δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά η Ultimae επιτάχυνει στα 100 χλμ/ώρα σε 2.8 δευτερόλεπτα κι έχει τελική ταχύτητα 355 χλμ/ώρα.

Η Lamborghini απέφυγε να ανακοινώσει την τιμή των δύο μοντέλων. Η LP 780-4 Ultimae θα κατασκευαστεί σε 350 coupe και 250 roadster αντίτυπα, αλλά με την Invencible και την Autentica να είναι μοναδικές, η Sant’Agata Bolognese απλώς θα χρεώσει ό,τι επιθυμεί και θα το λάβει μέχρι τελευταίας δεκάρας! Αυτό είναι πραγματικά το τέλος για την Aventador. Ο πολυαναμενόμενος αντικαταστάτης της θα παρουσιαστεί εντός της Άνοιξης με έναν ολοκαίνουριο V12, μέρος ενός plug-in υβριδικού συστήματος μετάδοσης κίνησης. Μες στους κόλπους της θρυλικής φίρμας θα ξεκινήσει μια υβριδική επανάσταση καθώς η Urus θα αποκτήσει PHEV έκδοση κι η νέα Huracan θα εξηλεκτριστεί επίσης. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα ακολουθήσει το 2028, αλλά ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Lamborghini, Rouven Mohr, δήλωσε στο InsideEVs ότι δε θα είναι ένα supercar, καθώς η τεχνολογία δεν είναι ακόμη έτοιμη για ένα ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Και τότε τι είναι το Rimac Nevera;

The post Lamborghini Invencible & Autentica: one-off κύκνειο άσμα του V12 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα