H αυστραλιανή αστυνομία δοκιμάζει τα εναλλακτικά καύσιμα

Hyundai Ioniq 5 και Toyota Mirai, το ένα είναι ηλεκτρικό και το άλλο καταναλώνει υδρογόνο. Και τα δύο είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα: φώτα, σειρήνες, διακριτικά κι αστυνομικό ασύρματο. Το Ioniq 5 θα δοκιμαστεί στο αστυνομικό τμήμα της κρατικής τροχαίας, καθώς και σε σταθμούς στις περιοχές Midland, Rockingham, Geraldton και Bunbury. Το Mirai θα δοκιμαστεί γύρω από την περιοχή Fremantle.

«Η Αστυνομική Δύναμη της WA ξεκίνησε δοκιμές πράσινων

οχημάτων ώστε να κρίνει αν είναι κατάλληλα για επιχειρησιακή αστυνόμευση», δήλωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Επίτροπος Allan Adams. « Η Toyota κι η Hyundai έχουν ευγενικά παράσχει οχήματα στην Αστυνομία της WA για το σκοπό μιας μακροπρόθεσμης πλήρους επιχειρησιακής δοκιμής».

Τα ηλεκτρικά οχήματα και τα οχήματα υδρογόνου θα πρέπει να αντεπεξέλθουν σε μια αυστηρή διαδικασία δοκιμών, ώστε να επιλεγούν για επιχειρησιακές δραστηριότητες. Το Ioniq 5 θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα δυνητικό αστυνομικό όχημα κατάλληλο για καθήκοντα περιπολίας αυτοκινητοδρόμων.

«Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να βγάζουμε περισσότερα από αυτά τα εναλλακτικού καυσίμου μοντέλα στο δρόμο, όλο και πιο συχνά», πρόσθεσε ο Adams. «Σκοπός μας είναι να καταλάβουμε πόσο καλά ανταποκρίνονται στις αυστηρότατες απαιτήσεις που έχει η επιχειρησιακή αστυνόμευση».

Η αστυνομία της Δυτικής Αυστραλίας περιλαμβάνει μια πληθώρα διαφορετικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Kia Stinger, Chrysler 300, BMW Σειρά 5, BMW X5, Skoda Superb, ακόμη και του Toyota Land Cruiser, που χρησιμοποιούνται σε απομακρυσμένες περιοχές της πολιτείας. Και βέβαια, δοκιμάζει ήδη το Hyundai Nexo, που καταναλώνει υδρογόνο.

The post H αυστραλιανή αστυνομία δοκιμάζει τα εναλλακτικά καύσιμα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα