Αποκτήστε τη Ferrari F310B F1 του Eddie Irvine στο Ισπανικό GP

Από τα σασί F310B που η Ferrari κατασκεύασε κατά τη διάρκεια της σεζόν 1997, τρία χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά από τον Michael Schumacher, δύο από τον Irvine και τα υπόλοιπα δύο από αμφότερους τους οδηγούς. Το παράδειγμα προς πώληση είναι το σασί 176 που χρησιμοποιήθηκε μόνο κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Grand Prix από τον Irvine και δεν αγωνίστηκε ξανά.

Ο Ιρλανδός πιλότος προκρίθηκε στην 11η θέση και κατά τη διάρκεια του αγώνα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα

με τα ελαστικά του μονοθεσίου του. Τα προβλήματά του αθροίστηκαν με μια ποινή 10 δευτερολέπτων για αγνόηση των σημαιών των κριτών και τελικά τερμάτισε τον αγώνα στη 12η θέση, πολύ πίσω από τον Schumacher που βρέθηκε τέταρτος.

Στο τέλος της σεζόν, η Ferrari διατήρησε το αυτοκίνητο στη συλλογή της προτού πουληθεί σε κάποιον Γερμανό το 1998. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο αγοράστηκε από άλλον Γερμανό συλλέκτη που το κράτησε σε στατική οθόνη για 22 χρόνια.

Η καταχώριση της RM Sotheby’s αποκαλύπτει ότι το αυτοκίνητο έχει διανύσει λιγότερα από 320 χιλιόμετρα και διατηρεί τις γνήσιες ζώνες ασφαλείας Sabelt και slick ελαστικά της Goodyear. Παραμένει επίσης εξοπλισμένο με τον αρχικό κινητήρα V10 σε συνδυασμό με ένα σειριακό κιβώτιο επτά ταχυτήτων με χειριστήρια αλλαγής στο τιμόνι. Τα βασικά μηχανικά μέρη θα πρέπει να συντηρηθούν για να μπορέσει το αυτοκίνητο να λειτουργήσει ξανά.

Σίγουρα πρόκειται για πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο. Όσο δικαιολογημένος είναι κάποιος που το κρατάει σε στατική κατάσταση για να κοσμεί τη συλλογή του, ταυτόχρονα μπορεί να δώσει έντονα συναισθήματα στον κάτοχό του, μέσω του προγράμματος Ferrari F1 Corse Clienti όπου η ιταλική εταιρία αναλαμβάνει να το συντηρεί και να το μεταφέρει στην πίστα που επιθυμεί ο πελάτης.

The post Αποκτήστε τη Ferrari F310B F1 του Eddie Irvine στο Ισπανικό GP appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα