H ABT ετοιμάζει ηλιακούς συλλέκτες για το Volkswagen ID.Buzz

Με την έλευση των ηλεκτρικών, ο κόσμος της βελτίωσης αλλάζει. Θα θυμάστε βέβαια πως η Brabus εξέλιξε αεροδυναμικά βοηθήματα για την EQS, υποσχόμενη ότι μειώνουν τον αεροδυναμικό συντελεστή και προσδίδουν βελτίωση της αυτονομίας κατά 50 χιλιόμετρα και μάλιστα σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου (100-140)! Αντίστοιχα, η ABT ασχολήθηκε με το ολοκαίνουριο VW ID.Buzz. Μπορεί να είναι ένα πολύ νέο μοντέλο, αλλά ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος βρήκε τι χρειάζεται: περισσότερη αυτονομία! Το

ηλεκτρικό van δεν έχει τόσο καλή αεροδυναμική όσο τα μικρότερα μοντέλα που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα και φορούν την ίδια μπαταρία, όπως το ID.3 για παράδειγμα. Έχει όμως μια τεράστια κι ίσια οροφή, οπότε η ABT εξέλιξε ηλιακούς συλλέκτες που θα κουμπώνουν μέσα της και θα χαρίζουν επιπλέον χιλιόμετρα. Κερασμένα από τον ήλιο!

Αναπτύχθηκε από το τμήμα e-Line της εταιρίας που ασχολείται με προϊόντα ηλεκτρικών οχημάτων, οι ηλιακές μονάδες σχεδιάστηκαν για χρήση στην έκδοση με μακρύ μεταξόνιο, η οποία θα χρειάζεται περισσότερο την επιπλέον αυτονομία αφού είναι η πιο βαριά. Η ABT λέει ότι η περιορισμένη επιφάνεια οροφής και τα περίπλοκα σχήματα των ηλιακών μονάδων καθιστούν δύσκολη κι υπερβολικά δαπανηρή την επιλογή τους για τις μικρότερες εκδόσεις. Ωστόσο, μια επέκταση μέσω των πλαϊνών πλαισίων του οχήματος βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη.

Ποια είναι όμως τα οφέλη; Η ABT λέει ότι οι πελάτες μπορούν να αναμένουν έως και 600 watt μέγιστης ισχύος όταν όλες οι συνθήκες είναι βέλτιστες. Για να το κάνουμε πιο χειροπιαστό, η ενέργεια που παράγεται από τα πάνελ οροφής θα πρέπει να είναι αρκετή για έως και 3.000 επιπλέον χιλιόμετρα ετησίως. Εάν φτάσουν στην παραγωγή και τα πλαϊνά πάνελ, αυτοί οι αριθμοί θα αυξηθούν σε έως και 1.000 Watt και σε περισσότερα από 3.200 επιπλέον χιλιόμετρα ετησίως. Η ABT θεωρεί ότι αν εγκατασταθούν στο ID. Buzz camper van, θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν το ψυγείο, τον εσωτερικό φωτισμό ή άλλο εξοπλισμό του τροχόσπιτου, αναφέρει το Motor1.

The post H ABT ετοιμάζει ηλιακούς συλλέκτες για το Volkswagen ID.Buzz appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα