Tα νέα Volvo C40 έχουν μεγαλύτερη αυτονομία από το Model Y LR

Όπως θα θυμάστε από το ταξιδιωτικό άρθρο με το Volvo C40 στην Αμφίκαια, το δημοφιλές σουηδικό μοντέλο είχε πρόβλημα με την αυτονομία του. Τώρα όμως, η Volvo σπεύδει να διορθώσει αυτή την αδυναμία κι η ανανεωμένη έκδοση του C40 Recharge Twin θα έχει αυτονομία (WLTP) 550 χιλιομέτρων, αναφέρει δημοσίευμα του Autocar. Θυμίζουμε ότι το επίσημο Δελτίο Τύπου έκανε λόγο για βελτίωση της αυτονομίας, αλλά όχι στα 550

χιλιόμετρα. Είναι και λίγο παιχνίδι εντυπώσεων, αφού πλέον σκοράρει υψηλότερα από το Tesla Model Y Long Range, του οποίου η WLTP αυτονομία είναι μικρότερη στα 533 χιλιόμετρα.

Μιλάμε για βελτίωση άνω των 100 χιλιομέτρων κι αυτό επετεύχθη χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία των 82 kWh και στο βελτιωμένο σύστημα ψύξης της μπαταρίας. Μεγαλύτερη αυτονομία θα έχουν και τα μονοκινητήρια μοντέλα, με το πιο αεροδυναμικό C40 Recharge να πετυχαίνει τώρα 478 χιλιόμετρα και το XC40 Recharge P6 467 από 425 που είχε το μοντέλο που δοκιμάσαμε (διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή).

Η μετάβαση της κίνηση από τους μπροστινούς στους πίσω τροχούς έχει βελτιώσει την κατανάλωση και τα οφέλη είναι μετρήσιμα στην αυτονομία. Ταυτόχρονα, βελτιώνει τα οδικά χαρακτηριστικά κι επιτρέπει τη μικρή αύξηση της ισχύος, αφού δεν υπάρχει πια το ενοχλητικό σπινάρισμα του μπροστινού άξονα.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει επίσης ταχύτερο ρυθμό φόρτισης για το XC40 Recharge Twin, μειώνοντας το χρόνο κατά 10-80% κατά εννέα λεπτά σε 28 λεπτά όταν χρησιμοποιείτε ταχυφορτιστή DC 200 kW. Η Volvo  θα παρουσιάσει σύντομα τα ηλεκτρικά SUV EX90 και EX30, με το EX30 να έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει νεότερους αγοραστές στη μάρκα καθώς συνεχίζει να ανακαλύπτει τον εαυτό της για την εποχή του ηλεκτρισμού. Το EX90 θα φτάσει το 2024 ως κορυφαίος αντίπαλος της BMW iX.

The post Tα νέα Volvo C40 έχουν μεγαλύτερη αυτονομία από το Model Y LR appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα