F Tributo Special Edition: προς τιμήν της πρώτης γυναίκας στην F1

Αν είστε φανατικός της F1 , θα γνωρίζετε ότι από το άθλημα λείπει ένα σημαντικό συστατικό και δεν αναφερόμαστε μόνο στο προσπέρασμα: αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν γυναίκες πιλότοι, όπως δεν υπήρχαν ούτε πέρσι, ούτε καμία άλλη χρονιά από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 κι έκτοτε. Ωστόσο, κάποιες λίγες γυναίκες έχουν φτάσει στο grid όλα αυτά τα χρόνια κι η Maserati αποτίει τιμή σε μία από αυτές με τις νέες εκδόσεις F Tributo Special Edition της sedan Ghibli και της SUV

Levante. Πρόκειται για τη Maria Teresa de Filippis από την Ιταλία που ήταν η πρώτη γυναίκα που αγωνίστηκε στην F1.

Επιλέξτε μία Levante F Tributo σε Arancio Devil (πορτοκαλί για τους κοινούς θνητούς) και θα φοράει ζάντες Antea 21 ιντσών, ενώ η Ghibli στο ίδιο χρώμα έχει ζάντες Titano 21 ιντσών, αμφότερες βαμμένες σε ματ Grigio Opaco απόχρωση (γκρι καλέ!) με μπλε λεπτομέρειες. Θέλετε κάτι πιο χαμηλών τόνων; Και τα δύο αυτοκίνητα είναι επίσης διαθέσιμα σε Grigio Lamiera (γκρι) με γυαλιστερές μαύρες ζάντες, ενώ οι μπλε λεπτομέρειες έχουν αντικατασταθεί με πορτοκαλί. Κι οι δύο συνδυασμοί χρωμάτων συνοδεύονται από μπλε και πορτοκαλί αυτοκόλλητα.

Η De Filippis ξεκίνησε την καριέρα της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό οδηγώντας ένα Fiat 500 “Topolino” στα τέλη της δεκαετίας του 1940, κερδίζοντας τον πρώτο της αγώνα και τράβηξε τα βλέμματα της Maserati, η οποία την υπέγραψε για να διαγωνιστεί σε αγώνες πίστας κι αναβάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Targa Florio, όπου τερμάτισε ένατη συνολικά και τέταρτη στην κατηγορία της, πίσω από το τιμόνι μιας Maserati A6GCS.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα βοήθησαν την de Filippis να εξασφαλίσει μια θέση σε μονοθέσιο της F1 κι έκανε το ντεμπούτο της στο Grand Prix του Monaco το 1958 οδηγώντας μία 250F. Δυστυχώς, απέτυχε να προκριθεί στον αγώνα, και παρ’ όλο που έλαβε μέρος σε πέντε αγώνες F1 στα τέλη της δεκαετίας του 1950, το καλύτερό της αποτέλεσμα ήταν ο τερματισμός σε έναν αγώνα. Αλλά ακόμη και το να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όταν ο σεξισμός ήταν 1.000 φορές πιο διάχυτος από ό,τι είναι σήμερα, εξακολουθεί να είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα. Πέρασαν άλλα 15 χρόνια πριν μια γυναίκα καταφέρει ξανά να βρεθεί σε μονοθέσιο της F1 σε επίσημο αγώνα του Πρωταθλήματος.

The post F Tributo Special Edition: προς τιμήν της πρώτης γυναίκας στην F1 appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα