Cyan Racing P1800: ένα υπέροχο restomod με τιμή 700 χιλιάρικα

Το Volvo P1800 restomod της Cyan Racing έφτασε πρόσφατα στις ΗΠΑ κι ο Matt Farah από το The Smoking Tire είχε την ευκαιρία να το δοκιμάσει. Η Cyan Racing αποφάσισε να μεταμορφώσει το όμορφο Volvo P1800 σε ένα όχημα που νιώθει σα στο σπίτι του, είτε το τοποθετήσεις σε ένα μουσείο για να το θαυμάζεις, είτε το στύβεις σε μια ορεινή διαδρομή. Ωστόσο δεν είναι φθηνό, με τιμές

που ξεκινούν από 700.000 δολάρια στις ΗΠΑ.

Πολλά χρήματα για έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 2.0 λίτρων, ακόμα κι αν αποδίδει 420 ίππους και 455 Nm ροπής, ενώ μπορεί να στροφάρει μέχρι τις 7.700 σαλ. Αν κι είναι ένας σύγχρονος κινητήρας, ο Farah σημειώνει ότι η Cyan Racing έχει κάνει εξαιρετική δουλειά για να τον κάνει να μοιάζει με κινητήρα από τη δεκαετία του 1960. Επίσης, εκφράζεται με πολύ κολακευτικά λόγια για το μοναδικό τετρακύλινδρο ουρλιαχτό του.

Συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων (σα λίγες ακούγονται στις μέρες μας), αλλά με την ιδιαιτερότητα ότι είναι dog-leg, δηλαδή η 1η είναι κάτω αριστερά. Η Cyan Racing δηλώνει ότι είναι απολαυστικό στη χρήση κι ο Farah συμφωνεί. Είναι επίσης μεγάλος οπαδός της αίσθησης του τιμονιού κι επίσης επαινεί τα φρένα, παρ’ όλο που δεν έχουν υποβοήθηση.

Η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση προσθέτει στην οδηγική εμπειρία του P1800. Παραμένει σταθερό στις πιο δύσκολες συνθήκες και τόσο ο Farah, όσο και ο συμπαρουσιαστής του, επιβεβαιώνουν ότι έχει εξαιρετική απόσβεση.

The post Cyan Racing P1800: ένα υπέροχο restomod με τιμή 700 χιλιάρικα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα