Triumph TE-1: ηλεκτρική, με 0-160 σε 6.2″ κι αυτονομία 160 χιλιόμετρα

Η Triumph Motorcycles μόλις ολοκλήρωσε την εξέλιξη της πλήρως ηλεκτρικής TE-1 και παρ’ όλο που δε θα δημιουργήσει απευθείας μια έκδοση παραγωγής, θα ανοίξει το δρόμο για μελλοντικές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες από την εταιρία. Το TE-1 αναπτύχθηκε με τη βοήθεια της Williams Advanced Engineering, της Integral Powertrain και του Πανεπιστημίου του Warwick. Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τον πίσω τροχό κι αποδίδει 175 ίππους, όχι πολύ πίσω από τις κορυφαίες σούπερ σπορ μοτοσικλέτες 1.000 κ.εκ.

Η μπαταρία της Williams

είναι σχετικά μικρή και προσφέρει στην TE-1 αυτονομία έως και 160 χιλιόμετρα. Μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα 3.6″, στα 160 σε 6.2″ και μπορεί να φορτιστεί από 0-80% σε 20′. Η Triumph σημειώνει ότι με βάρος 220 κιλά, είναι 25% ελαφρύτερη από τις ανταγωνιστικές ηλεκτρικές μοτοσικλέτες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

«Η Williams Advanced Engineering [WAE] είναι στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχει σε αυτό το συναρπαστικό πρόγραμμα για την παράδοση της πρωτότυπης TE-1», δήλωσε η εταιρία. «Από τη σύλληψή της το 2018, όλοι οι εταίροι συνεργάστηκαν με καινοτομία και πάθος για να ζωντανέψουν ένα πρωτότυπο που ξεπερνά τα όρια. Είναι ευχάριστο να ακούς θετικά σχόλια από αναβάτες που επιβεβαιώνουν ότι η δυναμική της μοτοσικλέτας είναι ευθυγραμμισμένη με το DNA της Triumph. Αυτό έχει υποστηριχθεί από το κορυφαίο στην κατηγορία Σύστημα Μπαταριών και Ελέγχου που έχει δημιουργήσει η WAE σε ένα ελαφρύ κι ενσωματωμένο πακέτο. Αυτή η βασική τεχνολογία WAE μάς επέτρεψε να υπερβούμε τους στόχους απόδοσης και φόρτισης για την μπαταρία που ανυπομονούμε να δούμε σε μελλοντικά κινητήρια σύνολα».

Οι τελικές δοκιμές ανάπτυξης της TE-1 της Triumph διεξήχθησαν τόσο σε δυναμόμετρο, όσο και στην πίστα. «Είμαστε απίστευτα περήφανοι που μπορούμε να μοιραστούμε τόσο θετικά αποτελέσματα από την ολοκλήρωση του Project Triumph TE 1, όπου το πρωτότυπο εξέλιξης έχει ξεπεράσει πολλούς από τους αρχικούς μας στόχους και προσδοκίες», πρόσθεσε ο Nick Bloor, Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph Motorcycles. «Όλοι στην ομάδα είναι ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα που έχουμε επιτύχει με τους συνεργάτες μας και το πώς τα αποτελέσματα του έργου θα τροφοδοτήσουν το ηλεκτρικό μέλλον της Triumph».

The post Triumph TE-1: ηλεκτρική, με 0-160 σε 6.2″ κι αυτονομία 160 χιλιόμετρα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα