Cabin Awareness: όχι πλέον παιδιά ή κατοικίδια στο αυτοκίνητο

Μία νέα τεχνολογία από τη Vayyar Imaging μπορεί να ανιχνεύσει ανθρώπους και κατοικίδια μέσα στο όχημα, ακόμα κι αν κοιμούνται ή κρύβονται κάτω από μια κουβέρτα. Το ραντάρ μπορεί να ανιχνεύσει μικροκινήσεις όπως τον καρδιακό παλμό και την αναπνοή και στις τρεις σειρές καθισμάτων, στον χώρο αποσκευών και στο χώρο των ποδιών. Κρίνοντας από το μέγεθος, τη στάση και τη θέση του επιβάτη, το σύστημα τους ταξινομεί ως ενήλικες, παιδιά ή κατοικίδια.

Η Toyota υποστηρίζει

ότι το συγκεκριμένο ραντάρ είναι καλύτερη λύση από άλλες τεχνολογίες, όπως αισθητήρες βάρους, κάμερες ή ραντάρ περιορισμένης εμβέλειας, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ψευδείς ειδοποιήσεις ή εσφαλμένες ανιχνεύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Simon Roberts, διευθυντής μηχανικός στο TCNA (Toyota Connected North America), δήλωσε: «η βασική διαφορά του συγκεκριμένου συστήματος είναι η βελτιωμένη ανάλυση κι ακρίβεια, η ανίχνευση πλήρους καμπίνας και το εύρος της λειτουργικότητας που παρέχει το Cabin Awareness».

Ένα σπουδαίο πράγμα σχετικά με την ιδέα Cabin Awareness είναι ότι προσφέρει πολλούς διαφορετικούς τύπους ειδοποιήσεων. Αρχικά, υπάρχει ένα προειδοποιητικό σήμα στον πίνακα οργάνων και μετά αναβοσβήνουν η κόρνα και τα αλάρμ. Εάν ο οδηγός βγει από το όχημα και δεν ανταποκριθεί, το σύστημα θα στείλει αυτόματα μια ειδοποίηση στο smartphone του μέσω της εφαρμογής Toyota ή/και μηνυμάτων SMS που θα τον ενημερώνει ότι κάποιος βρίσκεται ακόμα στο πίσω κάθισμα.

Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν έχει το smartphone μαζί του, το Cabin Awareness μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να ειδοποιεί επαφές έκτακτης ανάγκης όπως άλλους συγγενείς ή φίλους ή να στέλνει ειδοποιήσεις μέσω έξυπνων οικιακών συσκευών. Εάν κανένα από αυτά δεν λειτουργήσει, υπάρχει η επιλογή του συστήματος βοήθειας έκτακτης ανάγκης μέσω του Toyota Safety Connect, το οποίο θα ειδοποιήσει τους First responders. Οι μηχανικοί της Toyota είναι τόσο αποφασισμένοι να σώσουν ζωές που διερευνούν πρόσθετες ειδοποιήσεις χρησιμοποιώντας την επικοινωνία όχημα με όχημα και τα smartphones.

Η ιδέα για το Cabin Awareness αναπτύχθηκε από μηχανικούς λογισμικού κι επιστήμονες δεδομένων που εργάζονται στο Toyota Connected North America στο Plano του Texas. Η ιδέα γεννήθηκε το 2019 κατά τη διάρκεια του 36ωρου Toyota Connected Hackathlon, μιας εκδήλωσης καινοτομίας με σχεδιαστές λογισμικού και μηχανικούς, εμπνευσμένη από μια τεχνολογία ραντάρ μικροκυμάτων που δημιουργήθηκε από το Jet Propulsion Laboratory της NASA για την υποστήριξη της υπόγειας διάσωσης μετά τον σεισμό του Νεπάλ το 2015.

Οι θάνατοι από θερμοπληξία είναι ένα σημαντικό ζήτημα στις ΗΠΑ, με 23 παιδιά να χάνουν τη ζωή τους το 2021 αφού παρέμειναν στα οχήματα. Με εξωτερική θερμοκρασία 35° C, η θερμοκρασία στην καμπίνα θα φτάσει τους 50 ° C σε μόλις ένα τέταρτο, ενώ το σώμα των παιδιών υπερθερμαίνεται έως και πέντε φορές πιο γρήγορα από τους ενήλικες. Σε θερμοκρασίες καύσωνα, ένας σκύλος μπορεί να πεθάνει μέσα σε μόλις 6′ αν κλειστεί σε ένα θερμό αυτοκίνητο.

The post Cabin Awareness: όχι πλέον παιδιά ή κατοικίδια στο αυτοκίνητο appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα