8.000 νέοι φορτιστές ηλεκτρικών σε όλη την Ευρώπη από VW κ BP

Οι νέοι φορτιστές που αναπτύχθηκαν από τη VW ονομάζονται «Flexpole» και παρέχουν ταχύτητα φόρτισης 150 kW, διαθέτουν δύο σημεία φόρτισης κι έχουν ενσωματωμένο σύστημα αποθήκευσης μπαταριών, ώστε να μπορούν να συνδεθούν απευθείας σε ένα δίκτυο χαμηλής τάσης. Έτσι, δε θα υπάρχει η απαίτηση για αποκλειστικό υποσταθμό και δαπανηρές κατασκευαστικές εργασίες, κάτι που μειώνει το κόστος και τους χρόνους εγκατάστασης.

Στη Μονεμβασιά με το VW ID.3 (αυτό που δεν έφτανε στη Σπάρτη)

Σε πρώτη φάση. θα δημιουργηθούν έως και 4.000 επιπλέον σημεία φόρτισης στα πρατήρια Aral (που ανήκει στην BP)

σε όλη τη Γερμανία και στα πρατήρια της BP στο Ηνωμένο Βασίλειο τους επόμενους 24 μήνες. Ο πρώτος από αυτούς τους νέους φορτιστές παρουσιάστηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της VW Herbert Diess και τον διευθύνοντα σύμβουλο της BP Bernard Looney στο Dusseldorf της Γερμανίας.

«Η Volkswagen πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της ηλεκτροκίνησης σε ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε ο Diess. «Σήμερα έχουμε την ευρύτερη προσφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά και πουλήσαμε περισσότερα EV στην ήπειρο από οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία πέρυσι. Η επένδυση σε οτιδήποτε, από λογισμικό, μπαταρίες και φόρτιση είναι μέρος της στρατηγικής μας για να κάνουμε την ατομική μετακίνηση ασφαλέστερη, πιο βολική και πλήρως κλιματικά ουδέτερη. Η απαλλαγή από τον άνθρακα απαιτεί στενή συνεργασία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμπράξουμε με την BP για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του δικτύου ταχείας φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.”

Πέντε ταχυφορτιστές 180 kW στην Ελλάδα από την Kosmocar-Audi

Οι τοποθεσίες για αυτούς τους νέους φορτιστές θα ενσωματωθούν στην πλοήγηση και σε άλλες εφαρμογές στο αυτοκίνητο διαφόρων μοντέλων Volkswagen, Seat και Skoda. Θα ενσωματωθούν επίσης στην εφαρμογή φόρτισης της αυτοκινητοβιομηχανίας, Elli, διασφαλίζοντας ότι οι οδηγοί δεν θα έχουν ποτέ πρόβλημα να βρουν φορτιστή.

«Η φόρτιση EV είναι ένας από τους βασικούς κινητήριους άξονες που θα μετατρέψει την BP σε μια ολοκληρωμένη εταιρία ενέργειας», πρόσθεσε ο Looney. «Γι’ αυτό είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι από τη συνεργασία μας με τη Volkswagen. Όταν σμίγετε μία από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο και μία από τις κορυφαίες εταιρίες ενέργειας στον κόσμο – η ευκαιρία είναι τεράστια. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο ταξίδι μας για την επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης των μεταφορών στην Ευρώπη».

The post 8.000 νέοι φορτιστές ηλεκτρικών σε όλη την Ευρώπη από VW κ BP appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα