Stellantis: από το 2024 θα κατασκευάζει ηλεκτρικά στη Σερβία

Όπως αναφέρει το Automotive News Europe, η συμφωνία υπογράφηκε την Πέμπτη από τον Carlos Tavares, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Stellantis, και τον Aleksandar Vucic, Πρόεδρο της Σερβίας. Το σερβικό κράτος κατέχει μερίδιο 33% στο εργοστάσιο του Kragujevac που ήταν η έδρα της Yugo-Zastava. Επί του παρόντος, η Fiat παράγει εκεί το μικρό πολυμορφικό 500L.

Το νέο μοντέλο θα είναι το πρώτο EV που θα παραχθεί στη Σερβία,

η οποία θέλει να δημιουργήσει ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης και να καθιερώσει μια νέα ενεργειακή στρατηγική με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές. Από την άλλη πλευρά, η Stellantis δήλωσε ότι η επένδυση θα βοηθήσει προς τη στρατηγική Dare Forward 2030 με στόχο να γίνει αμιγώς ηλεκτροκίνητη στην Ευρώπη μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Αλβανία παραδίδει μαθήματα ηλεκτροκίνησης

Η εταιρία δεν αποκάλυψε πολλά για το επερχόμενο ηλεκτρικό όχημα. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Carlos Tavares, έκανε ένα σχόλιο σχετικά,  λέγοντας: «Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα ταιριάζει απόλυτα με προϊόντα εισαγωγικού επιπέδου στις κατηγορίες A, B και C, παρέχοντας αποτελεσματικές και καθαρές λύσεις αστικής μετακίνησης». Πιθανότατα αναφέρεται στην πλατφόρμα STLA Small που θα χρησιμοποιηθεί από τις Citroen, Fiat, Lancia, Opel και Peugeot για μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μικρά SUV.

Η Fiat επιβεβαίωσε ότι θα αποκαλύψει ένα νέο ηλεκτρικό supermini και τρία νέα ηλεκτρικά crossover μεταξύ 2023 και 2027, όταν πιθανότατα θα διαθέτει πλέον μόνο ηλεκτρική γκάμα. Φημολογείται ότι ένα από τα ηλεκτρικά οχήματα Stellantis που θα παραχθούν στη Σερβία θα είναι η νέα γενιά του Fiat Panda, με κοντινή προεπισκόπηση του Fiat Centoventi του 2019.

The post Stellantis: από το 2024 θα κατασκευάζει ηλεκτρικά στη Σερβία appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα