1922: γύρος του κόσμου με Ford Model T. Το 2023 με Ford Explorer

Προκειμένου να προωθήσει την κυκλοφορία του πλήρως ηλεκτρικού Ford Explorer, η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι το EV της θα ξεκινήσει ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Η Influencer Lexie Alford, η οποία κατέχει το ρεκόρ του νεότερου ατόμου που έχει επισκεφτεί κάθε χώρα στον κόσμο, θα καθίσει πίσω από το τιμόνι του SUV από το τέλος του έτους. Εκτός από την προώθηση του πιο πρόσφατου μοντέλου της Ford, στόχος του ταξιδιού

είναι να τιμηθεί η Aloha Wanderwell που ήταν η πρώτη γυναίκα που οδήγησε σε όλο τον κόσμο. Η αποστολή της Wanderwell διήρκεσε πέντε χρόνια μεταξύ του 1922 και του 1927, με συνολικά διανυθέντα 612.000 χιλιόμετρα σε 80 χώρες στο τιμόνι ενός Ford Model T, ξεκινώντας από την τρυφερή ηλικία των 16 ετών! Φυσικά, η τεράστια δυσκολία να επιτευχθεί αυτό το κατόρθωμα με τις υποδομές και την τεχνολογία της δεκαετίας του 1920 δεν μπορεί να αντιγραφεί στον σύγχρονο κόσμο, αλλά το νέο εγχείρημα θα είναι κι αυτό μια πρόκληση εξαιτίας της ηλεκτρικής φύσης του οχήματος.

Η Lexie Alford, γνωστή στα social media με το όνομα Lexie Limitless, δεν είναι άγνωστη στα ταξίδια. Πίσω το 2019 κι όταν ήταν 21 ετών, έγινε το νεότερο άτομο που επισκέφτηκε και τις 197 χώρες του κόσμου, κάτι που έχει επαληθευτεί από τα Ρεκόρ Guinness. Έχει επίσης σχέση με τη Ford, αφού έμαθε να οδηγεί με το παλιό F-350 Super Duty του πατέρα της. Αν κι οι λεπτομέρειες είναι περιορισμένες αυτή τη στιγμή, η Influencer θα «ηγηθεί μιας αποστολής σε όλο τον κόσμο, ξεπερνώντας προκλήσεις, συναντώντας ανθρώπους από πολλούς πολιτισμούς κι επισκεπτόμενη μέρη εξαιρετικής ομορφιάς» με τη βοήθεια του Explorer μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Θα είναι ενδιαφέρον να μάθουμε τα logistics ενός τόσο μεγάλου ταξιδιού, τη διαδρομή και τις απαραίτητες στάσεις φόρτισης για το ηλεκτρικό SUV. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε πρόσβαση σε αυτού του είδους τις πληροφορίες εκτός από τις αναμενόμενες φανταχτερές καρτ-ποστάλ και βίντεο με drone από διάφορες χώρες. Βρε Lexie, δεν ετοιμάζεις ένα αρθράκι για το CarTalk.gr; Το ηλεκτρικό Ford Explorer βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της VW και στην ουσία είναι ένα ID.4, αλλά διαθέτει μοναδικό εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό. Οι λεπτομερείς προδιαγραφές του ηλεκτρικού SUV που έκανε το ντεμπούτο του χτες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

The post 1922: γύρος του κόσμου με Ford Model T. Το 2023 με Ford Explorer appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα