Το θρυλικό Citroen DS θα «εμπνεύσει» την ηλεκτρική ναυαρχίδα των Γάλλων

Απ’ όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Citroen, η DS προσπαθεί να δημιουργήσει τη δική της, χαρακτηριστική και premium ταυτότητα.

Το έχει πετύχει, με μοντέλα που με την πρώτη ματιά μαρτυρούν το σήμα που έχουν στο καπό τους. Όμως, όσο ενδιαφέρουσα σχεδιαστικά κι να είναι η παρούσα γκάμα της, η γαλλική εταιρεία ετοιμάζει κάτι που αναμένεται να μας εντυπωσιάσει.

Ο λόγος για ένα νέο, ηλεκτρικό

sedan που θα μοιάζει βγαλμένο από ταινία. Μάλιστα, ως βάση για την εξέλιξη της έκδοσης παραγωγής, οι σχεδιαστές της DS είχαν ένα σχέδιο που έχουν ήδη μοιραστεί μαζί μας από τον Απρίλιο του 2023!

Ο λόγος για μία σύγχρονη εκδοχή του Citroen DS που πρωταγωνιστούσε και… πετούσε, στην ταινία «Fantomas Unleashed». Τότε, το σχέδιο αυτό ξέραμε πως δημιουργήθηκε για μία έκθεση σύγχρονης τέχνης, που θα συνδεόταν με τα αυτοκίνητα από τις ταινίες του Louis de Funes. Φαίνεται όμως, πως ήταν κάτι πολύ περισσότερο…

Ο CEO της DS, Olivier Francois, αποκάλυψε πως το θρυλικό DS αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το μέλλον της γαλλικής εταιρείας: «Λίγα αυτοκίνητα στην ιστορία έχουν καταφέρει να γίνουν εμβληματικά λόγω της αεροδυναμικής τους απόδοσης. Οι Άγγλοι είχαν τη Jaguar E-Type αλλά για τους Γάλλους, το DS ήταν κάτι αντίστοιχο. Είχε μία απίστευτα εμβληματική όψη, ένα σχέδιο που αναγνώριζαν όλοι, που όλοι θυμούνται και αγαπούν».

«Αν μπορέσουμε να συνδέσουμε το παρόν με εκείνο το σχεδιαστικό DNA, τοτε θα μπορούμε να έχουμε το πιο όμορφο και το πιο αποδοτικό αεροδυναμικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Το pure DS θα πρέπει να είναι μεγάλο σε όγκο, ακριβό σε κόστος απόκτησης και συναρπαστικό. Μπορούμε να κάνουμε αισθησιακά αυτοκίνητα, με καμπύλες, που να είναι αεροδυναμικά και να εμπνέουν. Σύντομα, θα σας το αποδείξουμε».

Απειλή (για τον ανταγωνισμό) και υπόσχεση (για το κοινό) μαζί. Όπως αποκάλυψε ο Francois, το pure DS θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα της Stellantis που θα υιοθετήσει τη νέα μπαταρία 98 kWh του ομίλου, που θα του εξασφαλίζει αυτονομία που θα φλερτάρει με τα 700 χιλιόμετρα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι: ο Francois αναφερόταν στο επικείμενο DS8 που θα δούμε πριν φύγει το έτος ή κάτι ακόμα μεγαλύτερο;

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα