Ποιο μοντέλο ξεπούλησε στην Ευρώπη -Ανάρπαστο για τους επόμενους 4 μήνες

Τρεις μήνες μετά την πρεμιέρα του, το νέο τρίθυρο Mini Cooper αποδεικνύεται ήδη άκρως επιτυχημένο καθώς έχει ήδη προ-πωληθεί η παραγωγή τεσσάρων μηνών του νέου αγγλο-γερμανικού citycar.

Το επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου BMW, Oliver Zipse, μιλώντας στο πλαίσιο του ετήσιο συνεδρίου της βαυαρικής εταιρείας. Παράλληλα, είπε ότι η ανοικτή, Convertible έκδοση του αυτοκινήτου θα κάνει το ντεμπούτο της αργότερα φέτος.

Η επιτυχία του νέου Mini Cooper συμβάλλει, όπως αναμενόταν, στην αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας - οι οποίες το πρώτο τρίμηνο του 2024 έπεσαν κατά 9,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2023, λόγω των παράπλευρων συνεπειών που υφίστανται στην παραγωγή όταν μια εταιρεία ανανεώνει τη γκάμα της.

Πέραν του 3θυρου Mini Cooper, φέτος επίσης αναμένουμε το 5θυρο hatchback, την έκδοση JCW (John Cooper Works) του τρίθυρου, καθώς και την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του. Ακόμη, η εταιρεία της Οξφόρδης θα παρουσιάσει το Aceman JCW - συμπληρώνοντας έτσι την ολοκαίνουρια γκάμα της, με την οποία φιλοδοξεί να επιστρέψει στην εμπορική δόξα.

Το επόμενο μεγάλο βήμα θα γίνει το 2026, όταν θα ξεκινήσει η παραγωγή του ηλεκτρικού 3θυρου Mini στη Βρετανία, που θα διατίθεται τόσο σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές όσο και σε εκείνη της Βόρειας Αμερικής.

Προς το παρόν το Mini EV παράγεται στην Κίνα, στο νέο εργοστάσιο της Zhangjiagang στην επαρχία Jiangsu, από τη Spotlight Automotive – μια κοινοπραξία της Great Wall Motor και του ομίλου BMW.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα