MG - H φίρμα παρουσιάζει τον μεγάλο αντίπαλο της Skoda Octavia

Στη χώρα μας γνωρίζουμε το MG 5 ως ένα αξιόλογο ηλεκτρικό station wagon, όμως σε άλλες αγορές -από τη Ρωσία μέχρι την Αυστραλία- πωλείται και ως sedan, με πολύ διαφορετικό σχέδιο, με κινητήρες 1.5 βενζίνης και αυτόματο κιβώτιο.

Το MG 5 sedan είναι άλλο ένα αυτοκίνητο με “ευρωπαϊκό” αέρα της εταιρείας του κινεζικού ομίλου SAIC, που

φέρει το ένδοξο έμβλημα της MG. Βασικός του εμπορικός αντίπαλος είναι η Skoda Octavia, καθώς με μήκος 4,67 μέτρων σχεδιάστηκε για να είναι ένα αυτοκίνητο με πλούσιους χώρους για την οικογένεια, με μεγάλου ατού την τιμή του.

Το MG 5 sedan δεν σχετίζεται με το γνωστό σε εμάς wagon - τουλάχιστον όχι σχεδιαστικά. Φέρει την αισθητική των MG που εγκαινίασε το MG 4, ειδικά με τα εμπρός LED φωτιστικά του σώματα, που προσεγγίζει σε μεγάλο βαθμό τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Μηχανικά, διατίθεται με την επιλογή ανάμεσα σε δύο τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης 1.5 λίτρου: ενός ατμοσφαιρικού που αποδίδει 114 ίππους στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου CVT, και ενός Turbo που φτάνει τους 162 hp και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων διπλού συμπλέκτη.

Το εσωτερικό του, ιδιαίτερα καλαίσθητο και βασισμένο και πάλι στο MG 4, περιλαμβάνει οθόνη 10 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό για το infotainment, η οποία υποστηρίζει συνδεσιμότητα του smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto και προβάλει την εικόνα της κάμερας οπισθοπορείας.

Ο εξοπλισμός, επίσης, διαθέτει ηχοσύστημα 4 ηχείων, δερμάτινα καθίσματα και σε ακριβότερες εκδόσεις περισσότερα ηχεία και περιμετρικές κάμερες 360 μοιρών. Όλα αυτά με τιμή που ξεκινά στη Ρωσία από τις 16.000 ευρώ, και στην Αυστραλία από τις 15.400 ευρώ (με τις σημερινές ισοτιμίες), καθιστώντας το MG 5 sedan πιο φθηνό όχι μόνο από τη Skoda Octavia, αλλά και από τη Fabia.

Πέραν του MG 5 sedan, στη ρωσική αγορά -η πρώτη μεγάλη αγορά που σταματούν οι Κινέζοι καθώς κάνουν το πέρασμά τους προς τη Δύση- σταδιοδρομεί και το MG 7: ένα μεγαλύτερο οικογενειακό sedan, το οποίο ανταγωνίζεται το Skoda Superb.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα