Με κλήση έφυγε 1 στους 2 οδηγούς από τα μπλόκα της Τροχαίας

Πάνω από 1.780 παραβάσεις βεβαίωσε η ΕΛΑΣ σε 3.500 ελέγχους οχημάτων σε μόλις 24 ώρες.

Με μια κλήση στο χέρι έφυγε ο ένας στους δύο οδηγούς που έλεγξε η Τροχαία σε ένα μόλις 24ωρο σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα στην Αττική, το τελευταίο 24ωρο (20-21/03/2024), κλιμάκια της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε συνεργασία με αστυνομικούς των κατά

τόπο αρμοδιότητας Τμημάτων Τροχαίας, πραγματοποίησαν ειδικές εξορμήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επίδραση οινοπνεύματος, την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους αλλά και λοιπές επικίνδυνες παραβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν 1.592 τροχονομικοί έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 525 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 123 αφορούσαν σε μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 148 σε ταχογράφο- ωράριο εργασίας, οι 30 σε μη χρήση προστατευτικού κράνους, οι 17 σε παραβάσεις ΚΤΕΟ, οι 15 σε θορύβους, οι 14 σε υπερβολική ταχύτητα, οι 8 σε στέρηση – μη ανάρτηση ειδικής άδειας, οι 6 σε παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων, οι 7 σε χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 3 σε επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων και οι 154 σε λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 31 ζεύγη πινακίδων, 123 άδειες κυκλοφορίας, 89 άδειες ικανότητας οδήγησης και ακινητοποιήθηκαν 17 οχήματα.

Επίσης διενεργήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών σε εκμισθωμένα Ι.Χ.Ε. οχήματα με οδηγό στην ευρύτερη περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Συνολικά ελέγχθηκαν 48 εκμισθωμένα οχήματα και βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις για διενέργεια επιβατικής μεταφοράς με κόμιστρο, η οποία έχει ανατεθεί σε άλλο φορέα ή πρόσωπο και για στέρηση έγκυρης σύμβασης μίσθωσης, καθώς δεν πληρούνταν οι νόμιμες προϋποθέσεις μεταφοράς των επιβατών.

Παράλληλα βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις, από τις οποίες, η μία αφορούσε σε έλλειψη διακριτικών γνωρισμάτων και οι 2 ήταν διαπιστωτικού χαρακτήρα προς την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Αττικής, για μη καταχώριση του μεταφορικού έργου στο Ψηφιακό Μητρώο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Στη Θεσσαλονίκη διενεργήθηκαν 1.890 τροχονομικοί έλεγχοι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Χαλκηδόνας και Αυτοκινητοδρόμων/ΠΑΘΕ Θεσσαλονίκης και βεβαιώθηκαν 1.243 παραβάσεις εκ των οποίων οι 110 αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, οι 457 σε παράνομη στάθμευση και οι 30 σε παραβάσεις φορτηγών.

Η Ελληνική Αστυνομία, προειδοποιεί οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Δείτε το σχετικό video της ΕΛΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα