Έτσι γλιτώνουν οι Έλληνες τις κλήσεις των 200 ευρώ -Τι ρίχνουν στις κάμερες της Αθήνας

Ποια κάμερα έχουν βάλει στο στόχαστρο και πως την απενεργοποιούν ώστε να μην μπορεί να βεβαιώνει παραβάσεις;

Σε λειτουργία έχουν τεθεί από τις 7 Νοεμβρίου 2023 οι 12 νέες κάμερες για τον έλεγχο της κίνησης στις λεωφορειολωρίδες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Οι κάμερες που εγκατέστησε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας

(ΟΑΣΑ) σε συνεργασία με την Τροχαία λειτουργούν τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις 6 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα. Τα χρηματικά πρόστιμα για κάθε παραβατική είσοδο στις λεωφορειολωρίδες ανέρχονται στα 200 ευρώ.

Μάλιστα, σε περίπτωση στάθμευσης σε λεωφορειολωρίδα, επιπλέον του προστίμου εισόδου, αφαιρούνται οι πινακίδες και απομακρύνεται το όχημα. Τα έσοδα από τα πρόστιμα εισπράττονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι από τον Ο.Α.Σ.Α.Η κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες επιτρέπεται μόνο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ασθενοφόρα. Οι νέες κάμερες βρίσκονται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας (5), στη λεωφόρο Κηφισίας (1), στη λεωφόρο Μεσογείων (3) και στη λεωφόρο Αλεξάνδρας (3).

Ωστόσο κάποιοι αποφάσισαν ότι μερικές από αυτές δεν έπρεπε να τοποθετηθούν σε κάποια σημεία με αποτέλεσμα να τις απενεργοποιήσουν και να εισέρχονται χιλιάδες αυτοκίνητα στις λεωφορειολωρίδες καθυστερώντας και τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών.

Μία από αυτές τις κάμερες που έχουν εισέλθει στο στόχαστρο των επιτήδειων βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο ρεύμα καθόδου στο ύψος του Πεδίου του Άρεως όπου έχει τοποθετηθεί και έχει κηρυχθεί ένα άτυπος «ανταρτοπόλεμος».

Μάλιστα κάποιοι έχουν βάψει με σπρέι πάνω από 5 φορές την συγκεκριμένη κάμερα όπως μπορείτε να διακρίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποκλειστικά το Carandmotor.gr απενεργοποιώντας την προκαλούν αμέσως κυκλοφοριακό έμφραγμα και στις αστικές συγκοινωνίες.

Πάντως χαρακτηριστικό είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μόλις οι οδηγοί αντιληφθούν ότι η κάμερα έχει «απενεργοποιηθεί» αμέσως σπεύδουν να εισέλθουν στην λεωφορειολωρίδα για να κινηθούν λίγα παραπάνω μέτρα από τους υπόλοιπους οδηγούς που κινούνται κανονικά στην λωρίδα κυκλοφορίας των ΙΧ.

Οι Αρχές εξετάζουν ήδη τρόπους αντιμετώπισης των επιτήδειων που βάφουν τις κάμερες και είναι πολύ πιθανό στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οι ποινές για καταστροφή ή παρεμπόδιση χρήσης των μέσων τεχνολογίας βεβαίωσης παραβάσεων να είναι πραγματικά πολύ υψηλές όπως επίσης και τα χρηματικά πρόστιμα που θα επιβάλλονται.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα