Karting: Στις Σέρρες η συνέχεια του Rotax MAX Challenge 2024

To Rotax MAX Challenge πατάει ξανά γκάζι, με τον δεύτερο γύρο της σεζόν του 2024 να διεξάγεται στις Σέρρες στις 11-12 Μαΐου!

Μάλιστα, η συναρπαστική μάχη στην πίστα της Μακεδονίας, θα έχει χαρακτήρα Βαλκανικού αγώνα, αφού θα υπάρχουν κοινά grid με το Rotax MAX Challenge Βουλγαρίας.

Έτσι λοιπόν, η αφρόκρεμα του ελληνικού karting θα

έχει και επιπλέον ανταγωνισμό στο κυνήγι της νίκης στο Πάρκο Ομονοίας. Και πέρα από τη μεμονωμένη επιτυχία σε αγώνες με σπάνιο αριθμό συμμετοχών εντός συνόρων, οι Έλληνες αθλητές θα κυνηγήσουν ακόμα την καλύτερη δυνατή βαθμολόγηση στη διεκδίκηση του φετινού επάθλου αλλά και τη βελτίωση των πιθανοτήτων κατάκτησης ενός εκ των εισιτηρίων για τους Παγκόσμιους Τελικούς της Rotax που φέτος θα διεξαχθούν στο Sarno της Ιταλίας, τον προσεχή Οκτώβριο.

Ενώ αναμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής συμμετοχών από τους αθλητές της γειτονικές χώρας, από ελληνικής πλευράς θα λάβουν μέρος συνολικά 31 ταλαντούχοι οδηγοί, που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της χώρας!

Αυτοί χωρίζονται ανά κατηγορία ως εξής: τρεις στην Micro MΑΧ (8-11 ετών), έξι στη Mini MΑΧ (10-13 ετών), δέκα στην πολυπληθή Junior MΑΧ (12-14 ετών), πέντε στη Senior MAX (15+ ετών) και επτά στην απαιτητική κατηγορία DD2 MAX (15+ ετών) – τέσσερις εκ των οποίων ανήκουν στην Κλάση DD2 MAX Master (32+ ετών).

Πρέπει να σημειωθεί πως και φέτος διατηρούνται τα βασικά χαρακτηριστικά του επάθλου, όπως η χρήση σφραγισμένων κινητήρων Rotax 125 MAX Evo, η ιπποδύναμη των οποίων αυξάνεται γραμμικά ανάλογα την κατηγορία αλλά και η αποκλειστική χρήση ελαστικών της MOJO.

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα