Τέλος η βενζίνη για όσους δεν φορούν κράνος -Πού εφαρμόζεται

Θέλοντας να μειώσει τα θανατηφόρα τροχαία στους δρόμους της μια ασιατική χώρα θα απαγορεύσει στους αναβάτες να εφοδιάζουν τις μοτοσυκλέτες τους με βενζίνη, αν δεν φορούν κράνος.

Στοπ στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα όπου εμπέκονται μοτοσυκλέτες θέλει να βάλει η κυβέρνηση του Μπανγκλαντές, η οποία πριν από μερικές ημέρες αποφάσισε να εφαρμόσει ένα ακραίο μέτρο, το οποίο ωστόσο παίρνει για καλό σκοπό.

Συγκεκριμένα και με το 30% όλων των θανάτων που προκαλούνται από τροχαίο ατύχημα στη χώρα να αφορά αναβάτες και επιβάτες δικύκλων η κυβέρνηση του Μπαγκλαντές αποφάσισε να εκμεταλλευτεί

και να θέσει σε εφαρμογή έναν νόμο που υπάρχει από το 1983 και δεν επιτρέπει σε κανέναν να οδηγεί δίκυκλο αν δεν φορά κράνος.

Η εφαρμογή του νόμου ανακοινώθηκε από τον υπουργό Οδικών Μεταφορών και Γεφυρών Obaidul Quader στην πρωτεύουσα της χώρας Ντάκα και σύμφωνα με αυτά που δήλωσε ο Quader θα αφορά ολόκληρη τη χώρα.

Έτσι αν ένας αναβάτης επισκεφτεί πρατήριο καυσίμων για να ανεφοδιάσει τη μοτοσυκλέτα του με καύσιμο και δεν φορά κράνος τότε δεν θα μπορεί να γεμίσει το ρεζερβουάρ του.

Αν και η ανακοίνωση της εφαρμογής του νόμου έγινε στις 5 Μαΐου ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το πώς θα εφαρμοστεί το μέτρο αφού μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπεύθυνοι για την τήρηση του νόμου θα είναι οι υπάλληλοι και οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων καυσίμου ή η Αστυνομία.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το «Όχι Κράνος, Όχι καύσιμο» στο Μπαγκλαντές αφού έχει γίνει ξανά το 2018 μόνο που τότε αφορούσε μόνο την πρωτεύουσα της χώρας που έχει έκταση λίγο μεγαλύτερη από εκείνη της Ελλάδας αλλά πληθυσμό που υπερβαίνει τα 171 εκατομμύρια.

Σύμφωνα και με επίσημα νούμερα τη χρονιά που πέρασε στην ασιατική χώρα έχασαν τη ζωή τους 2.152 αναβάτες μηχανοκίνητων δικύκλων, ενώ άλλοι 1.339 τραυματίστηκαν, με τις μοτοσυκλέτες να αναλογούν στο 32% επί του συνόλου των ατυχημάτων.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε περισσότερα στο carandmotor.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα