Βιολογικά προϊόντα: πολίτες και καταναλωτές «δικτυώνονται»

12:37 3/11/2011 - Πηγή: Econews

Ένα δίκτυο παρόμοιο με εκείνα του εξωτερικού, όπου πολίτες και παραγωγοί συνεργάζονται για τη διανομή βιολογικών προϊόντων σε προσιτές τιμές, έστησαν οι «Αγροναύτες».

Πιο συγκεκριμένα, οι «Αγροναύτες» είναι ένα δίκτυο αγροτών-καταναλωτών, που  ευελπιστεί να εξελιχθεί σε κόμβο σύνδεσης των παραγωγών γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, με τους άμεσα ενδιαφερόμενους καταναλωτές.

Τα λαχανικά και τα φρούτα που προσφέρονται ποικίλουν ανάλογα με την εποχή, ενώ για τα τρόφιμα υπάρχει πλήρης διαθεσιμότητα.

Όλα τα προϊόντα του δικτύου προέρχονται από μικρής κλίμακας αγροκαλλιεργητές

της Πελοποννήσου (νομοί Λακωνίας, Αρκαδίας και Κορινθίας), οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, χημικά λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα κατά την παραγωγή.

Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα των «Αγροναυτών», στην πραγματικότητα τα προϊόντα πιστοποιούνται από τους ίδιους τους αγρότες και τους καταναλωτές που συμμετέχουν ήδη στο δίκτυο.

«Με το δίκτυο αυτό αφενός θέλουμε οι καταναλωτές να προμηθεύονται προϊόντα τα οποία δεν θα έχουν υποστεί επεξεργασία ή δεν θα έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, αφετέρου να τα αγοράζουν στις καλύτερες δυνατές τιμές», δήλωσε στα «Νέα» ο Βαγγέλης Βλαχάκης, που εμπνεύστηκε την πρωτοβουλία μαζί με άλλους δυο πολίτες.

Στόχος του δικτύου είναι η εξασφάλιση ποιοτικών τροφίμων σε ανταγωνιστικές τιμές.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα