Τυφλός ταυρομάχος επιστρέφει στην αρένα (photo gallery)

14:44 5/3/2012 - Πηγή: Econews

Στην αρένα επέστρεψε ο Ισπανός ταυρομάχος Juan José Padilla, που πριν λίγους μήνες έχασε το ένα του μάτι μετά από επίθεση ταύρου.

Το ατύχημα σημειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, στο πλαίσιο ταυρομαχίας. Ο νεαρός ταυρομάχος έπεσε στην άμμο και το κέρατο του ταύρου τρύπησε το σαγόνι του και βγήκε από το μάτι του.

Αιμόφυρτος ο Padilla φώναζε πως δεν μπορεί να δει. Οι θεατές είχαν «παγώσει».

Ο ταυρομάχος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μετά από πολύωρη επέμβαση οι γιατροί κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη ζημιά στα κόκαλα και το δέρμα του, όμως έχασε την όρασή του από το αριστερό μάτι.

Παρά

τα προβλήματα όρασης, ο ταυρομάχος επέστρεψε χθες στο «πεδίο της μάχης» και σκότωσε τον πρώτο ταύρο μετά το ατύχημα, ενώ το πλήθος τον «αποθέωνε».

Μιλώντας για την επιστροφή του στην αρένα ο ίδιος δήλωσε ότι εκπληρώνονται τα όνειρά του.

«Δεν είναι ήρωας, είμαι απλά κάποιος που είχε την ευκαιρία να μείνει ζωντανός και να συνεχίσει το πάθος του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι έντονες πιέσεις ακτιβιστών που μάχονται για τα δικαιώματα των ζώων είχαν ως αποτέλεσμα την απαγόρευση ταυρομαχιών στην Καταλονία από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Πρόκειται για την πρώτη περιοχή της Ισπανίας που απαγορεύει τις ταυρομαχίες, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από άλλες περιοχές να μιμηθούν το παράδειγμά της.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα