Κόλπος Μεξικού: διακανονισμός ρεκόρ – Αποζημιώσεις 7,8 δισ. δολάρια από BP

14:13 5/3/2012 - Πηγή: Econews

Σε διακανονισμό ρεκόρ ύψους 7,8 δισ. δολαρίων κατέληξαν η ΒΡ και 100.000 θύματα που επλήγησαν από την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, μετά την έκρηξη στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου «Deepwater Horizon», στις 20 Απριλίου του 2010.

Ο διακανονισμός επετεύχθη λίγο πριν τη δίκη της Δευτέρας σε Δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης. Όπως ανακοινώθηκε, η δίκη, που είχε ήδη καθυστερήσει για την παράταση των

διαπραγματεύσεων, αναβάλλεται επ’ αόριστον.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή ο πετρελαϊκός κολοσσός επισημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσει το ποσό των 20 δις. δολαρίων, που συγκέντρωσε το καλοκαίρι του 2010 για την καταβολή αποζημιώσεων, σε δεκάδες χιλιάδες αλιείς και φυσικά πρόσωπα που υπέστησαν καταστροφές από την πετρελαιοκηλίδα.

Σε ό,τι αφορά τον διακανονισμό, η BP τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι από τα 7,8 δισ. δολάρια, τα 2,3 δις. θα διοχετευθούν στη βιομηχανία θαλασσινών στον Κόλπο του Μεξικού.

Έντεκα εργάτες έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου της BP. Έπειτα από 87 ημέρες, όταν η εταιρεία κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης, στον Κόλπο του Μεξικού είχαν διαρρεύσει 4,9 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα