Τοξικές ουσίες σε ρούχα πασίγνωστων εταιρειών εντόπισε η Greenpeace

Επικίνδυνα χημικά σε ρούχα γνωστών εταιρειών που παρασκευάζονται σε 18 χώρες στον αναπτυσσόμενο κόσμο εντόπισε η Greenpeace.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της η περιβαλλοντική οργάνωση εξέτασε 141 ενδύματα 20 κορυφαίων εταιρειών ρούχων, τα οποία πωλούνται σε 29 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως διαπιστώθηκε, τα 89 από τα 141 ενδύματα (παντελόνια, t-shirt, φούστες, φορέματα, εσώρουχα) περιείχαν επικίνδυνες χημικές ουσίες και

συγκεκριμένα αιθοξυλιωμένες εννεϋλοφαινόλες (NPE), οι οποίες διασπώνται σε τοξικά υποπροϊόντα που αναστέλλουν την παραγωγή ορμονών.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, με τίτλο «Toxic Threads: The Big Fashion Stitch-Up», έχουν θορυβήσει τους καταναλωτές, ενώ η οργάνωση δημοσιοποίησε τα στοιχεία κατά τη διάρκεια «τοξικής» επίδειξης μόδας που διοργάνωσε στο Πεκίνο. (φωτο)

«Κορυφαίες εταιρείες ρούχων μας καθιστούν θύματα της μόδας πουλώντας μας ρούχα που περιέχουν επικίνδυνα χημικά που συμβάλλουν στην τοξική ρύπανση των υδάτων παγκοσμίως, τόσο όταν παράγονται όσο και όταν πλένονται», τόνισε σε δηλώσεις του ο Li Yifang από το γραφείο της Greenpeace στην Ανατολική Ασία.

Η οργάνωση πιέζει τις εταιρείες ρούχων για κατάργηση των επικίνδυνων χημικών μέχρι το 2020 και ζητά καλύτερο έλεγχο των προμηθευτών τους.

Δείτε ποιες είναι οι εταιρείες στα ρούχα των οποίων εντοπίστηκαν χημικές ουσίες

Keywords
Τυχαία Θέματα