Θεομηνία στην Ηλεία – Μια νεκρή από τις πλημμύρες

10:08 6/2/2012 - Πηγή: Econews

Ανυπολόγιστες καταστροφές προκάλεσε η πρωτοφανής νεροποντή το Σαββατοκύριακο στην Ηλεία, ενώ μια γυναίκα στην περιοχή Κολιρέικες Παράγκες, έξω από τον Πύργο, έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να σωθεί από τα ορμητικά νερά.

Σχεδόν όλες οι κοινότητες των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι δρόμοι πλημμύρισαν και πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους. Η στάθμη του νερού ήταν τόσο υψηλή, που έφτασε να σκεπάζει αυτοκίνητα.

Χθες, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας

ethnos.gr, το νοσοκομείο Πύργου εκκενώθηκε και διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία του, καθώς το υπόγειο είχε πλημμυρίσει.

Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία δέχονταν συνεχώς κλήσεις για τον απεγκλωβισμό ατόμων από πλημμυρισμένες περιοχές.

Μάλιστα, στην περιοχή Λάνθι κάτοικοι που είχαν αποκλειστεί λόγω κατολισθήσεων απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια ελικοπτέρου, ενώ παρόμοια επιχείρηση διοργανώθηκε και για τη διάσωση ενός άνδρα κοντά στον Αλφειό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν οικογένειες με μικρά παιδιά από τις περιοχές Λαμπέτι, Καρούτι και Σαλμώνη, ενώ αποκλεισμένη από τα νερά της βροχής είναι η ιερά μονή Κρεμαστής κοντά στον Πύργο.

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν σε εσπεριδοειδή και οπωροφόρα δέντρα, ενώ η νεροποντή έπληξε ακόμα και τα θερμοκήπια.

Σήμερα ξεκινά η καταγραφή των ζημιών στον Πύργο Ηλείας και όπως δήλωσε στον Σκάι ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Υγείας για την κατάσταση στο πλημμυρισμένο νοσοκομείο.

«Το στοίχημά μας είναι να λειτουργήσει το νοσοκομείο άμεσα» δήλωσε σχετικά με το θέμα ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

Ο κ. Παρασκευόπουλος διευκρίνισε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εργάζονται από την Κυριακή για την άντληση των υδάτων από τα υπόγεια του κτηρίου.

«Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες, διατηρούμε την ψυχραιμία μας», τόνισε, προσθέτοντας ότι έχει διαλυθεί όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου και είναι αδύνατη η επικοινωνία με τα τοπικά διαμερίσματα.

Σημειώνεται ότι χθες, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών, δεκάδες άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους. Σήμερα αναμένεται να σταλούν κοντέινερ για την προσωρινή στέγαση των κατοίκων.

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία του Πύργου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα